Banner 980x90

Šogad pirmais dzimušais bērniņš Madonas slimnīcā ir zēns

Pirmais bērniņš Madonas slimnīcā 2014.gadā nācis pasaulē 2.janvārī, un tas ir zēns, atklāj Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa, Madonas novada Dzimtsarakstu nodaļā pirmā darba diena aizvadīta, izsniedzot septiņas miršanas apliecības un četras dzimšanas apliecības, bet 3.janvārī jau notiks šā gada pirmā laulību ceremonija.

Vērtējot aizvadīto gadu kopumā, Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas vietniece Līga Calmāne atzīst, ka diemžēl aizvadītajā gadā reģistrēto miršanu skaits joprojām pārsniedz dzimstību - 376 miršanas un 237 - dzimšanas fakti, taču labā ziņa ir tā, ka, salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem, dzimstībai tomēr vērojama tendence pieaugt.

Ar gandarījumu Calmāne norāda, ka no 2014.gada Madonas novada pašvaldība novadā deklarētajiem jaundzimušajiem ir dubultojusi vienreizējo pabalstu - dāvanu karti iepriekšējo 71 eiro vietā piešķirot 142 eiro. Pērn nodaļā reģistrēti septiņi dvīnīšu pāri, kas ir sen nebijis skaits.

Joprojām vecāki iecienījuši meitenēm vārdus Elīna, Adrija, zēniem liek arī latviskos Jāņus, šā gada pirmajā izsniegtajā dzimšanas apliecībā tika ierakstīts – Reinis.

Pagājušajā gadā Madonas novadā reģistrētas 90 laulības - 80 no tām Dzimtsarakstu nodaļā, 10 - baznīcā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)