Banner 980x90

Martā skatīs lietu par Madonas vidusskolu reorganizāciju

Valmiera, 27. febr., LETA. Administratīvajā rajona tiesā Valmieras tiesu namā 9.martā paredzēts pēc būtības skatīt lietu par Madonas novada pašvaldības lēmumu apvienot un reorganizēt Madonas 1. un 2.vidusskolu, liecina ieraksts Tiesu kalendārā.

Tiesas sēde no tiks plkst.11 un būs atklāta.

Sūdzības iesniedzējus pārstāvošais advokāts Jānis Avotiņš aģentūrai LETA norādīja, ka šobrīd plāns vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā par skolu slēgšanu nav aktuāls, jo vispirms lieta visās instancēs jāizskata Latvijā.

Jau vēstīts, ka Madonas pašvaldība iecerējusi apvienot Madonas 1. un 2.vidusskolu, izveidojot Madonas vidusskolu. Pašvaldība uzsvērusi, ka pamats pārmaiņu īstenošanai ir kopējā demogrāfiskā situācija gan pilsētā, gan novadā, kā arī nepieciešamība sakārtot, nākotnē racionāli izmantot un noslogot pilsētas skolu ēkas, tostarp pilnveidot un atjaunot materiāltehnisko bāzi. Pašvaldība norādīja, ka, apvienojot Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolu, tiktu veikta skolu sistēmas reorganizācija Madonas pilsētas skolu sistēmā. Reorganizācijas rezultātā abu skolu izglītības darbinieki turpinātu darbu apvienotajā skolā.

Pret šo ieceri iestājas vairāku bērnu vecāki no abām skolām. Pērn septembrī vairāki Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolas bērnu vecāki un "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" vērsās ar pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā.

"Kaut neapmierināto ar skolu reorganizāciju nav trūcis arī citviet Latvijā, mums kopā ar Madonas skolu bērnu vecākiem ir izdevies panākt, ka pirmo reizi Latvijas tiesu praksē Administratīvajā rajona tiesā ir ierosināta lieta, kurā tiks izvērtēts pašvaldības lēmums par skolu reorganizāciju," iepriekš aģentūrai LETA norādīja zvērināts advokāts Jānis Avotiņš.

Administratīvā rajona tiesa noraidīja lūgumu apturēt Madonas domes lēmumu. Sūdzības iesniedzēji lēmumu pārsūdzēja. Rajona tiesa blakus sūdzību pieņēma un nosūtīja izskatīšanai uz Administratīvo apgabaltiesu, kas arī to noraidīja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)