Banner 980x90

Madonas skolēnus pārsteidz Andžāna un Šlēgelmilha Improvizācijas rallijs

Pirmdien, 18.martā Madonas sporta centrā ar skolu tūri - Radi savu sporta veidu - viesojās Latvijā vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu ZZ Čempionāts 2013 vēstneši, autosportists Haralds Šlēgelmilhs un Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, pilsētas informācijas portālam Madona24.lv pavēstīja ZZ Čempionāta sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena.

Kopā ar Madonas Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēniem viņi sacentās jaunā sporta veidā - Improvizācijas rallijs, kurš apvieno gan spēku, gan prātu.

Radošās sporta stundas ietvaros skolēni piedalījās improvizētā sporta veidā, kurš sastāvēja no trim dažādiem posmiem - Pitstops, Sapņu komanda 1935 un Improvizācijas teātris. Skolēni radošajā sporta stundā mācījās spēlēt basketbolu tā pat kā aktieris Gints Andžāns to darīja, filmējoties jaunākajā filmā Sapņu komanda 1935, centās parādīt un izveidot kustīgu formulu, kā arī piedalījās aktīvā improvizācijas teātrī, kura laikā tika izspēlētas etīdes. Kā atzīst aktieris Gints Andžāns, arī viņam bija prieks apmeklēt Madonas Valsts ģimnāziju, jo arī pats reiz mācījies šajā skolā.

ZZ Čempionātu jau septīto gadu rīko Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis un šogad sacensības ir veltītas Spēkam un Prātam - diviem elementiem, kuru mijiedarbība ir svarīga skolēnu vispusīgai attīstībai. Piesakoties sacensībām, skolēni tiek aicināti izpildīt mājasdarbu un radīt pilnīgi jaunus sporta veidus, kuros apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš.
Lai iedvesmotu skolēnus mājasdarba izpildei, martā un aprīlī sabiedrībā pazīstami sportisti un mūziķi, dodas skolu tūrē Radi savu sporta veidu, kuras ietvaros dažādās Latvijas skolās vadīs radošās sporta stundas, parādot skolēniem Spēka un Prāta savstarpējo mijiedarbību.

ZZ Čempionātu jau septīto gadu rīko Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis un šogad sacensības ir veltītas Spēkam un Prātam - diviem elementiem, kuru mijiedarbība ir svarīga skolēnu vispusīgai attīstībai. Piesakoties sacensībām, skolēni tiek aicināti izpildīt mājasdarbu un radīt pilnīgi jaunus sporta veidus, kuros apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš. 

Lai iedvesmotu skolēnus mājasdarba izpildei, martā un aprīlī sabiedrībā pazīstami sportisti un mūziķi, dodas skolu tūrē Radi savu sporta veidu, kuras ietvaros dažādās Latvijas skolās vadīs radošās sporta stundas, parādot skolēniem Spēka un Prāta savstarpējo mijiedarbību.

Šogad par ZZ Čempionāta vēstnešiem kļuvuši sabiedrībā pazīstami sportisti un radošās profesijas pārstāvji - mūziķi un aktieri.

Madona24.lv jau vēstīja, ka pieteikt savu klasi čempionātam iespējams līdz 10.aprīlim, reģistrējoties mājas lapā www.zzcempionats.lv. Lai kvalificētos ZZ Čempionāta pusfinālu sacensībām, skolēniem būs jāveic mājasdarbs - jādemonstrē radoša pieeja un jārada pilnīgi jauns sporta veids, kurā apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš. Kā ierasts ZZ Čempionāts norisināsies trīs posmos un dalībnieki startēs trīs klašu grupās: 4.-5., 6.-8. un 10.-11.klases.

Labākie mājasdarbu veicēji tiksies ZZ Čempionāta pusfinālos - 30.aprīlī Daugavpilī, 3.maijā Madonā, 7.maijā Dobelē, 10.maijā Kuldīgā un 14.maijā Rīgā. Pusfinālos piedalīsies radošākās klases, kas kopā ar klasesbiedriem radīs un laikus iesniegs mājasdarba uzdevumu. Pusfinālu spēcīgākās un atjautīgākās klases piedalīsies lielajā finālā 2.jūnijā Rīgā.

Tām klasēm, kas pusfinālā netiks, tiks dota otra iespēja - izpildot čempionāta uzdevumu mājas lapā jeb piedaloties Online ZZ Čempionātā, labākajām klasēm katrā vecuma grupā būs otra iespēja saņemt ceļazīmi uz lielo finālu Rīgā.   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)