Banner 980x90

Madonas novada domes priekšsēdētājs pārliecināts, ka RPIVA filiāle pilsētā netiks slēgta

Valmiera, 21.febr., LETA. No līdzšinējām sarunām ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Latvijas Universitāti (LU) ir gūta pārliecība, ka Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) filiāle Madonā netiks likvidēta, aģentūrai LETA sacīja Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (V).

"Jāstrādā uz to, lai cilvēkus mudinātu mācīties," norādīja Ceļapīters, sakot, ka patlaban lielākā problēma, ar ko RPIVA Madonas filiāle varētu saskarties, ir tieši studētgribētāju trūkums, kas ir aktuāla problēma visām augstākās izglītības iestādēm Latvijā.

Domes priekšsēdētājs gan atzina, ka nav detalizēti iepazinies ar reorganizācijas plānu, taču uzsvēra, ka no līdzšinējām sarunām ar IZM un LU ir pārliecināts, ka Madonā RPIVA filiāle paliks.

Kā ziņots, IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā norāda ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

IZM solījusi, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Augstākās izglītības padome pagājušajā nedēļā vienojās par pozīciju RPIVA reorganizācijas jautājumā, nolemjot neiebilst pret akadēmijas reorganizācijas procesa turpināšanu. Tikmēr Latvijas Studentu apvienība vienojusies neatbalstīt augstskolas likvidāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)