Banner 980x90

Madonas muzejā atklās Anitras Bērziņas izstādi "Gaisma"

Sestdien, 7.martā, plkst.13.00 Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs tiks atklāta mākslinieces Anitras Bērziņas izstāde "Gaisma".

Pirmoreiz Madonā, 2011.gadā ar mākslinieci Anitru Bērziņu madonieši jau tikās viņas izstādē "Manas pašgleznotās gleznas". Toreiz viesus sagaidīja nokaltušu eglīšu puduris zāles vidū, gleznās bija iespēja iepazīt savdabīgo mākslinieces skatu uz apkārtni, noslēpumainos enkaustikas tehnikā veidotos darbos un radošā ceļa sākumā veidotos stikla objektus. Mākslinieces intereses bijušas ļoti dažādas – gan virtuālā elektroniskā māksla, gan stikla pūšana, dažādi darbi kino veidošanas procesā, izstāžu organizēšana, grafikas dizains, interjers, bet nu jau daudzus gadus gleznošana ir galvenā. Anitra turpina gleznot ciklus kā pārdomas vai stāstus, reizēm kā absurdus. Šie stāsti izaug viens no otra, no ieraudzītā, izjustā un piedzīvotā.

Par jauno tikšanos Anitra stāsta: "Izstādē tiks eksponēti pēdējo trīs gadu darbi, kuru tēma un noskaņa man saistās ar gaismu. Katrā zālē būs sava Gaisma.

Sintētiskā Gaisma – tā ir gleznu sērija par skatuvi, par baletu, par nežēlīgo baletdejotāja mākslu.

Nekonkrētā Gaisma – ir manas pašizpausmes, kuras gleznojot, esmu maz kontrolējusi procesu, tās, it kā pašas uzgleznojās.

Tālā Gaisma – ceļojumi , ainavas gan no reālās dzīves, gan vīzijas.

Nefokusa Gaisma – gleznas ar mulsinošo gaismas avotu. Tas var būt no dažādiem rakursiem, bez fizikālas loģikas.

Domas Gaisma – tās ir gleznas, kurās esmu iegrimusi procesā un ilgstoši gleznojusi, tās man ir palīdzējušas aizmukt no ikdienas sadzīves.

Senā Gaisma – ir izstalācija. Līdz ar Pirmo Adventi mēs sākam gaidīt gaismas brīnumu gada vistumšākajā laikā un izbaudām dāvināšanas prieku. Skatītājiem būs iespēja apskatīt trīs dāvanu mājiņas, kuras katra simboliski stāsta sen, sen zināmu stāstu. Atkal un atkal no jauna."

Ir pagājis kāds laiciņš, ir vērts sakārtot atziņas par cerēto, padarīto un nepaspēto, lai veidotu nākamo gājienu.

Visi mīļi aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar mākslinieci Anitru Bērziņu sestdien, 7.martā plkst.13.00 Madonas muzeja izstāžu zālēs Skolas ielā 10a.


Informāciju sagatavoja:
Madonas muzeja mākslas izstāžu organizatore Inese Jakobi

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)