Banner 980x90

Madonas iedzīvotāji aukstuma iespaidā gūst traumas

Tāpat kā visā Latvijā, arī Madonas slimnīcā iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības, gūstot traumas aukstajā laikā, informē laikraksts "Stars".

Vairāk nekā ierasts iedzīvotāji vērsušies Madonas slimnīcā, gūstot dažādas traumas, piemēram paslīdot uz slidenajām ielām.

"Daļa cilvēku traumas, iespējams, guva sportojot, iekštelpās, taču daži bija arī pakrituši uz ielas. Par laimi, šajās dienās gūtās traumas nebija pārāk nopietnas, jo, iespējams, pie mums ielas nav tik slidenas. Kaulu lūzumu nebija, vairāk - sastiepumi, sasitumi un tamlīdzīgi. Taču viens pacients pirmdienas vakarā bija guvis apsaldējumus. Tie bija pietiekami nopietni, lai pusmūža vīrieti nosūtītu tālāk ārstēties uz Rīgu, Valsts apdegumu centru," pastāstīja Madonas slimnīcas direktora vietniece Astrīda Svilāne.

Jāatgādina, ka apsaldējumi var rasties, gan vienkārši pārāk ilgi pastaigājoties nepiemērotā apģērbā, apavos, gan strādājot, gan pa nakti uzturoties uz ielas. Ja tiešām rodas tāda situācija, ka cilvēkam nav, kur palikt, jādodas uz sociālā dienesta nakts patversmi.

Lai gan šajās aukstajā dienās patversme vēl nedarbojas, sākot ar 1.novembri, cilvēki, kuriem tas ir nepieciešams, varēs pārnakšņot siltumā, "Staru" informēja Madonas novada sociālā dienesta vadītājs Gundars Riekstiņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)