Banner 980x90

Madonas dome piešķirs papildu līdzekļus internāta izveidošanai

Lai arī pērn Madonas Valsts ģimnāzijas internāta izveidošanai piešķirti 95 500 lati no novada pašvaldības budžeta, Madonas novada dome nolēmusi piešķirt vēl papildus aptuveni 43 000 latu, aģentūru LETA informēja Madonas novada domes pārstāve Edīte Miķelsone.

Pērn, plānojot projekta izmaksas, kopējā darbu summa noteikta 95 500 latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, taču, šī gada pavasarī sākot veikt būvdarbus, secināts, ka ēkā ir nepieciešami vairāki papildu darbi, kas iepriekš izstrādātajā tāmē nav paredzēti, skaidroja Miķelsone.

Sākotnēji projekts paredzējis vien telpu pielāgošanu internāta prasībām, taču, sākot rekonstrukcijas darbus, atklāts, ka ēkai ir ievērojami bojāta elektroinstalācijas sistēma, kuras posmiem nepieciešama nomaiņa, turklāt secināts, ka arī apkures sistēma ēkā ir veca un nolietojusies, bēniņu pārsegumam nepieciešama stiprināšana, jāatjauno siltumizolācija un jāveic citi papildu darbi, kuru izmaksas ir aptuveni 43 000 latu bez PVN.

Pēc Miķelsones teiktā, papildu finansējuma nodrošināšanai novada dome nolēmusi ņemt ilgtermiņa aizņēmumu Valsts kasē 53 985 latu apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ar atmaksas termiņu uz 20 gadiem un atlikto maksājumu uz trim gadiem ar Valsts kases noteikto procentu likmi.

Ēkas rekonstrukcijas darbus veic SIA "Madonas namsaimnieks", un projektu plānots pabeigt līdz nākamajam mācību semestrim.

Madona24.lv jau vēstīja, ka ģimnāzijas internāta izveidei nepieciešami papildu līdzekļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)