Banner 980x90

Jaunietim no Gambijas PMLP atteikusi bēgļa statusu Latvijā

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Uz Latviju atbraukušais nepilngadīgais Abdula no Gambijas, kuru nesen uzņēma audžuģimene Madonas novadā, saņēmis Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) atzinumu, ka viņš neatbilst bēgļa statusam, tāpēc jaunietim ir jāpamet Latvija, ceturtdien, 10.martā, vēstīja "TV3 Ziņas".

Zēna audžuģimene pārsūdzējusi šo lēmumu.

Pēc Abdulas audžumātes Dainas Ziļevas raidījumam teiktā, PMLP atzinumā esot argumentēts, ka jaunieša ierašanās Latvijā ir ekonomiski motivēta un viņš dzimtenē netiek apdraudēts.

TV3 ziņu raidījums informēja, ka zēns Latvijā bija ieradies pēc futbola skolas "Metta" ielūguma. Futbola skola bija cerējusi iegūt labu spēlētāju, taču šīs gaidas nepiepildījās.

Kā ziņots, ir atrastas mājas abiem nepilngadīgajiem patvēruma meklētājiem, kuri Latvijā bija ieradušies bez vecākiem. Vienu no viņiem, 16 gadus veco Abdulu, kā savu audžubērnu pieņēmusi kāda Madonas novadā dzīvojoša ģimene, trešdien vēstīja "LNT Ziņas".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)