Banner 980x90

Ērgļu novada pašvaldība pārtraukusi sadarbību ar gaļas piegādātāju SIA "Bajards"

Valmiera, 4.apr., LETA. Ērgļu novada pašvaldība, kuras sociālās aprūpes namam "Kastaņi" SIA "Bajards" piegādāja pārmarķētu Spānijas cūkgaļu, kas uzdota par Latvijā ražotu, jau 8.martā izbeigusi sadarbību ar uzņēmumu, aģentūra LETA noskaidroja Ērgļu novada pašvaldībā.

Sadarbība ar uzņēmumu jau iepriekš nav bijusi apmierinoša, un pēc tam, kad paši pamanījuši, ka piegādātās gaļas izcelsmes valsts nav Latvija, ticis ziņots Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD), paskaidroja domes pārstāve Ilze Daugiallo.

Savukārt Gulbenes novada pašvaldība, kuras atbildībā esošajai Rankas pagasta pārvaldei un Rankas pamatskolai SIA "Bajards" arī piegādājis cūkgaļu, tuvāk izpētīs radušos situāciju un pēc tam arī attiecīgi rīkosies, aģentūru LETA informēja Gulbenes novada pašvaldības pārstāve Gunta Krevica.

Publiskajā iepirkumā, kurā savulaik uzvarējis SIA "Bajards", Gulbenes novada pašvaldība pieprasījusi Eiropas Savienībā ražotu cūkgaļu, nevis tieši no Latvijas nākušu, tomēr uzņēmums norādījis, ka piegādās no Latvijas ražotājiem nākušu gaļu, kas tam arī palīdzējis uzvarēt iepirkumā, paskaidroja Krevica.

Jau ziņots, ka PVD atklājis, ka vairāki uzņēmumi tostarp arī SIA "Bajards" piegādājuši pārtiku, kas neatbilst "zaļā iepirkuma" prasībām. SIA "Bajards" vairākām sociālās aprūpes, pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēm piegādājis nevis Latvijas izcelsmes cūkgaļu ar "Zaļās karotītes" marķējumu, bet gan Spānijas izcelsmes cūkgaļu, pārmarķējot produkciju. Uzņēmumam par to piespriests 700 eiro liels administratīvais sods.

Firmas.lv informācija liecina, ka Jūrmalā reģistrētais SIA "Bajards" pieder Līnai Bērziņai, Jekaterinai Suslovai un Krievijas pilsonei Jūlijai Kubrakai. 2015.gadu uzņēmums noslēdza ar 43 203 eiro lielu peļņu un apgrozījumu 2,6 miljonu eiro apmērā. Tajā strādā 20 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)