Banner 980x90

Diētiskie banānu un cukini mafini

Sastāvdaļas - 12 mafiniem - 1 ½ glāze pilngraudu miltu, 1 ¼ tējkarote cepamā pulvera, 1 ½ tējkarote sodas, 1 ½ tējkarote samalta kanēļa, biezenis no 2 gataviem banāniem, 1 tējkarote kokosriekstu eļļas, ¼ glāzes medus, mazliet vaniļas cukura (vai ekstrakta), 2 olu baltumi, 1 glāze smalki sasmalcināta cukini (vidēji liela), 2 ēdamkarotes nesaldināta vai minimāli saldināta ābolu biezeņa, 1/3 glāzes grieķu jogurta, ½ glāze mazu šokolādes gabaliņu (ja vēlas diētiskāku versiju, var nelikt šokolādi).

Pagatavošana - izspiež lieko ūdeni no cukini (nosusina masu salvetēs vai dvielī - tas ir būtiski, lai mafini sanāktu). Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli, noliek malā. Citā bļodā ar mikseri sakuļ banānu biezeni, kokosriekstu eļļu, medu, vaniļu un olu baltumus, līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno cukini, ābolu biezeni un grieķu jogurtu, samaisa.

Mitro masu viegli iemaisa sausajā, iecilā, pārāk sparīgi nemaisa, lai mafini būtu pufīgi. Ieber arī šokolādes gabaliņus. Masu liek mafinu formiņās un cep cepeškrāsnī uz 200 grādiem apmēram 20-25 minūtes. Vienā šādā mafinā varētu būt vidēji 160 kilokalorijas.

Raksts publicēts sadarbībā ar
 src=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu