Banner 980x90

Madonā stāstīs par koku saglabāšanu

Valmiera, 12.sept., LETA. 22.septemrbī Madonā, Rūpniecības ielā 63a, no plkst.10 līdz 16 notiks Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) organizētais seminārs par bioloģiski vērtīgu koku saglabāšanu un apsaimniekošanu, aģentūrai LETA pavēstīja DAP pārstāve Elīna Ezeriņa.

Semināra dalībniekiem būs iespēja ne tikai klausīties ekspertu stāstījumu par bioloģiski vērtīgu koku saglabāšanas un apsaimniekošanas iespējām, bet arī praktiski dabā vērot bīstama koka sakopšanas demonstrējumu, kurā uzskatāmā veidā tiks parādīts, kā vienas dienas laikā koku, kas kļuvis bīstams, sakopt, padarīt drošu apkārtējai videi un paildzināt tā mūžu.

"Bieži vien vērtīgs koks laika gaitā kļūst par apdraudējumu gan pašiem zemju īpašniekiem, gan garāmgājējiem, gan ēkām. Zemju īpašnieki šādos gadījumos nezina, ko iesākt ar vērtīgo, bet bīstamo koku. Tam jebkurā laikā var nolūst lielie zari, spēcīgākā vējā tas var sagāzties vai iet bojā pavisam. Tāpēc semināra ietvaros paredzēts izskaidrot koku aizsardzības un kopšanas iespējas gan no likumdošanas un teorijas viedokļa, gan arī praktiskā veidā," stāsta DAP Dabas aizsardzības departamenta direktore Gita Strode.

Seminārā aicināti piedalīties visi interesenti - vietējie iedzīvotāji, zemju īpašnieki, kuru īpašumos aug vērtīgi koki, pašvaldību pārstāvji, kas ikdienā ar zemju īpašniekiem komunicē par koku kopšanu, AS "Latvijas valsts meži", Valsts meža dienesta, AS "Latvijas Valsts ceļi", Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas u.c. pārstāvji.

Seminārs ir viena no īstenotajām aktivitātēm Latvijas vides aizsardzības fonda finansiāli atbalstītajā projektā "ĪADT – dendroloģisko stādījumu aizsardzības statusa nodrošināšana". Projektu īsteno DAP sadarbībā ar SIA "Labie koki".

Paralēli šai aktivitātei projektā tiek izstrādātas vadlīnijas valsts nozīmes dabas pieminekļu – dendroloģisko stādījumu rekonstrukcijas projektu sagatavošanai un ieviešanai, rekonstrukcijas projekti divām valsts nozīmes dendroloģisko stādījumu teritorijām "Bauņu parks" un "Ilzenes parks", kā arī apkopota informācija un veikta lauka izpēte astoņiem valsts nozīmes dendroloģiskajiem stādījumiem (Ausekļa Ramata Jurģukalna dendroloģiskie stādījumi; Cēres parks; Indrānu parks; Kalētu parks, Ķeipenes parks; Pamūšas parks; Rozališķu parks; Zlēku parks).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)