Banner 980x90

"Reģionu alianse" ar Vidzemes partiju plāno veidot apvienību

Reģionu alianse" ar Vidzemes partiju plāno veidot apvienību iespējamam startam 12.Saeimas vēlēšanās, aģentūrai LETA sacīja "Reģionu alianses" līderis Andrejs Ence.

"Reģionu alianse" plāno turpināt sarunas ar citiem reģionālajiem politiskajiem spēkiem par iekļaušanos apvienībā. Netiek izslēgta iespēja vēlāk runāt ar kādu no varas partijām, lai vienotos par sadarbību vai kopīgu startu Saeimas vēlēšanās. Šāda vienošanās gan atkarīga arī no tā, cik spēcīga izveidosies reģionālo partiju koalīcija, skaidroja Ence.

"Reģionu alianse" plāno risināt sarunas par sadarbību ar Ogres, Tukuma un Valmieras reģionālajiem politiskajiem spēkiem. Savukārt vienošanās ar Latgales partiju pašlaik neesot panākta, jo viņi "klusē kā partizāni".

Pēc apvienības izveidošanas tai būs jāpieņem lēmums, vai startēt nākamgad gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Sadarbība ar Reformu partiju neesot iecerēta, arī kooperēšanās ar bijušo valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu nenotiek, it sevišķi pēc tam, kad viņa redzēta tiekamies ar politiķi Aināru Šleseru ("Vienoti Latvijai"). Ar Šleseru "Reģionu alianse" nav gatava sadarboties, taču nevarot izslēgt iespēju, ka sarunas ar vienu pašu Sudrabu varot kaut kad atsākties, pauda "Reģionu alianses" līderis.

Ar biedrības "Latvijas attīstībai" cilvēkiem sarunas esot notikušas vasarā, kad ekspremjera Einara Repšes partija vēl nebija dibināta - līdz pat šim brīdim nekāda vienošanās neesot panākta. Savukārt "Vienotība" ignorē "Reģionu aliansi", līdz ar to vienoties ar šo politisko spēku "nealkstam", norādīja Ence.

"Reģionu alianses" ar Vidzemes partiju veidotās apvienības pagaidu nosaukums varētu būt "Reģionu apvienība".

"Reģionu aliansei" stiprākās pozīcijas ir Rīgas apkārtnē, savukārt Vidzemes partija ir ieguvusi pārstāvniecību un vadību vairākās šī novada pašvaldībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)