Banner 980x90

"Re:TV" diskusiju raidījumā "Īsi un konkrēti" apspriedīs administratīvi teritoriālās reformas jauno posmu

Foto: Ingemārs Vekteris
Foto: Ingemārs Vekteris
21.oktobrī plkst.21.00 kanālā Re:TV diskusiju raidījumā "Īsi un konkrēti" apspriedīs teritoriālās reformas jauno posmu. Patlaban Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piedāvā turpināt pašvaldību apvienošanos un veikt jaunu administratīvi teritoriālo reformu.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Latvijas Reģionu Televīzija "Re:TV" redakcijā, kā galvenais arguments tiek saukts tas, ka novados neizveidojās spēcīgi attīstības centri, joprojām ir daudz novadu pašvaldību, kurām ir nepietiekami nodokļu ieņēmumi, lai īstenotu efektīvu pārvaldi un nodrošinātu iedzīvotājiem nepieciešamos publiskos pakalpojumus.

Diskusijā piedalīsies valdības pārstāvis - VARAM ministrs Kaspars Gerhards un četri pašvaldību vadītāji: Auces novada domes priekšsēdētājs un vienlaikus arī Latvijas pašvaldību savienības priekšsēdētāja vietnieks Gints Kaminskis, Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs un vienlaikus arī Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters un Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins.

Diskusiju raidījums "Īsi un konkrēti" kanālā Re:TV skatāms katru trešdienu plkst.21.00. Katrā diskusijā piedalās  reģionu pašvaldību pārstāvji un valdības pārstāvis, lai publiskajā telpā veicinātu izpratni un risinātu tieši reģioniem svarīgos jautājumus. Diskusijas vada "Providus" attīstības direktore un rīcībpolitikas analītiķe Marija Golubeva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)