Banner 980x90

"Plogging" skrējiena laikā savāktas vairāk nekā 1,5 tonnas atkritumu

Rīga, 10.jūn., LETA. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Pilsētvides serviss" kampaņā "Plogging: Esi varonis" divu stundu laikā savāktas vairāk nekā 1,5 tonnas atkritumu, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāve Olga Ribkina.

Viņa norādīja, ka "Plogginga" skrējiens pie Lubānas ezera notika četros maršrutos, no atkritumiem atbrīvojot Aiviekstes upes piekrasti, Lubānas ezera pludmali, atpūtas zonu un meža teritorijas. Kampaņā piedalījās 40 cilvēku.

Ribkina sacīja, ka savāktajos atkritumos bija pārstāvētas dažādas atkritumu frakcijas, sākot ar stikla un plastmasas pudelēm, kuras tika atrastas kuplā skaitā, beidzot ar tādiem bīstamiem atkritumiem, kā riepas, makšķerēšanas auklas un āķi, sarūsējuši metāllūžņi.

Viņa arī atzīmēja, lai turpinātu popularizēt "Plogging" kustību Latvijā, šovasar "Pilsētvides serviss" organizēs vēl dažus skrējienus Alūksnes, Lubānas, Balvu un Gulbenes novadu pilsētas svētkos.

"Pilsētvides serviss" valdes loceklis Jurģis Ugors pauda gandarījumu, kam pasākumam atsaucās daudzi dalībnieki, kuri pārstāvēja visus trīs apkārt esošos novadus. "Tas liecina, ka cilvēki nav vienaldzīgi pret vides piesārņojuma problēmu, viņiem rūp kārtība dzimtajā novadā un viņi ir gatavi sniegt savu ieguldījumu, lai uzturētu tīrību tajā," viņš teica.

"Plogging" ir zviedru izcelsmes videi draudzīgs fitnesa aktualitāte, kas apvieno lēno treniņa skriešanu ar atkritumu vākšanu. Patlaban "Plogging" kustībai pievienojušās vairāk nekā 40 valstis, tostarp arī Latvija, kur par šī kustības vēstnesi ir kļuvis "Pilsētvides serviss".

LETA jau ziņoja, ka svētdien, 9.jūnijā, notika kampaņas atklāšanas pasākums pie Lubānas mitrāja informācijas centra.

Tāpat ziņots, ka "Pilsētvides serviss" pērn strādāja ar 7,078 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 4,3 reizes un bija 616 274 eiro.

Kompānija "Pilsētvides serviss" reģistrēta 1995.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 300 000 eiro. "Pilsētvides serviss" vienīgais īpašnieks ir SIA "Infico", kas savukārt pieder SIA "Zaļā josta".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)