Banner 980x90

Pavadot nakti uz ielas, gandrīz nosalst 67 gadus veca sieviete

Otrdien Vidzemē slimnīcā ar vispārēju ķermeņa atdzišanu nogādāta 67 gadus veca sieviete, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Vītola sacīja, ka sieviete ilgu laiku, ļoti iespējams, visu nakti, nosēdējusi uz ielas izmirkušās drēbēs. Mediķus izsaukuši garāmgājēji.

Aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši izsaukumu arī pie astoņus gadus veca zēna Kurzemē, kurš iespiedis sev acī superlīmi. Bērna vecāki, konstatējot notikušo, nekavējoties izsaukuši mediķus, kā arī sākuši skalot bērna aci ar ūdeni. Mediķi uzsver, ka vecāki rīkojušies pareizi un pēc jebkuru ķīmisku vielu iekļūšanas acī tā ir jāskalo zem vēsa tekoša ūdens vismaz 20 minūtes.

Saņemts izsaukums arī pie kāda 16 gadus veca pusaudža Zemgalē, kurš pēc augu maisījuma lietošanas sabiedriskā vietā neadekvāti uzvedies. Pusaudža savaldīšanā iesaistījusies arī pašvaldības policija.

Palīdzība sniegta arī trim darba negadījumos cietušiem cilvēkiem. Zemgalē 51 gadu veca sieviete darbā guvusi vaļēju rokas lūzumu, kad tā ierauta kādā mehānismā, bet 42 gadus vecs vīrietis nocirtis vienu rokas pirkstu. Savukārt Latgalē darba laikā 40 gadus vecs vīrietis lauzis potīti, krītot no vairāku metru augstas nojumes.

Kopumā vakar NMPD saņēmis 1198 izsaukumus, 198 no tiem saistīti ar traumām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)