Banner 980x90

Madonas slimnīcu pieslēgs pilsētas centrālajai apkurei

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Madonas slimnīca tiks pieslēgta pilsētas centrālajai apkurei, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Lai to izdarītu, nepieciešams veikt siltumtrases izbūvi posmā no Cesvaines ielas 7 līdz Rūpniecības ielai 38.

Madonas slimnīcas katlumājas apkures sistēmas iekārtas ir novecojušas, neefektīvas, kā arī SIA "Madonas slimnīca" ēku pieslēgšana centralizētajai siltumapgādes sistēmai ļaus samazināt izdevumus apkurei un karstā ūdens apgādei. Pieslēdzot centralizētajai siltumapgādes sistēmai SIA "Madonas slimnīca" ēkas, tai nebūs jāizmanto sava katlumāja vasaras periodā karstā ūdens sagatavošanai, kas būtiski samazinās izmaksas.

No visu pilsētas siltumapgādes patērētāju viedokļa jauna liela apjoma siltuma pircēja piesaiste var ilgtermiņā iegrožot siltumenerģijas cenu kāpumu un pozitīvi ietekmēt siltuma piegādātāja pašvaldības uzņēmuma SIA "Madonas siltums" finanšu stabilitāti.

Darbi tiks sākti maija sākumā, un plānots, ka vasaras laikā tie tiks pabeigti, lai apkures sezonu varētu sākt SIA "Madonas siltums" gādībā.

Kopējais nepieciešamais finansējums projekta īstenošanai ir 183 791 eiro, no kā SIA "Madonas slimnīca" finansēs 30 000 eiro, Madonas novada pašvaldība - 125 000 eiro (ņemot ilgtermiņa aizņēmumu Valsts Kasē ar atlikto maksājumu divi gadi un atmaksas termiņu 20 gadi) un SIA "Madonas siltums" - 28 791 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)