Banner 980x90

Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa saņēmusi vairākas iekārtas

Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze" Madonas slimnīcas dzemdību nodaļai uzdāvinājis vairākas ierīces, kas paredzētas pirmsdzemdību izmeklējumiem, bērnu veselības uzturēšanai un palīdzēs mazināt perinatālo mirstību, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Pētera Avena Labdarības fonda "Paaudze" pārstāve Inese Dābola.
Vairākas no esošajām iekārtām dzemdību nodaļā bija morāli novecojušas un biežo remontu dēļ nespēja pilnvērtīgi izpildīt nepieciešamās funkcijas. Madonas slimnīcas vadītājs Artis Stuburs atzīst, ka šis dāvinājums ir ļoti nozīmīgs solis slimnīcas sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā.

Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa dāvinājumā saņēmusi divus kardiotokogrāfus, kas pieraksta augļa sirdstoņus, tam esot vēl mātes vēderā, kā arī reģistrē dzemdību darbību. Ar sensoru palīdzību paciente dzemdību laikā var ziņot par īpašām izjūtām, kas var apdraudēt dzemdību procesu.

Kardiotokogrāfi ir aprīkoti ar divām zondēm, tāpēc sirdstoņus iespējams pierakstīt arī gadījumā, ja dzimst dvīņi. Jaunās ierīces divreiz diennaktī ik pa 12 stundām pieslēdz visām grūtniecēm, kuras ir nodaļā, kā arī dzemdību procesā ik pa trim stundām. Aparatūra ļauj savlaicīgi konstatēt augļa stāvokļa pasliktināšanos un adekvāti veikt korekciju, nepieciešamības gadījumā paātrināt dzemdību procesu vai atrisināt dzemdības. Jaunie kardiotokogrāfi paplašina arī diagnostikas iespējas, palīdz savlaicīgi izvērtēt ķeizargrieziena nepieciešamību un ļauj samazināt perinatālo mirstību.

"Līdz šim diagnostika tika veikta ar 14 gadus vecu un vairākkārt labotu aparātu, kuram jābūt stacionāram, bet neparedzēto situāciju dēļ tas bieži tiek pārvietots uz dzmedību zāli un atpakaļ. Jaunā aparatūra krietni uzlabojusi pakalpojumu kvalitāti un tas ir nozīmīgs solis mūsu attīstībā," saka slimnīcas vadītājs Artis Stuburs.

Madonas slimnīcā uzstādīts arī jauns audiodoplerogrāfs, kas pārraida augļa sirdstoņus un vēnu punkciju portatīvā ierīce "Accu Vein AV 300". Šī unikālā ierīce ļauj veikt injekcijas gan zīdaiņiem, gan izmantojama bērnu nodaļā un nodrošina, ka bērni un zīdaiņi saņem nepieciešamos medikamentus un šķidrumu veselības uzturēšanai. Madonas slimnīcā tiek realizētas mazulim draudzīgas slimnīcas iniciatīvas, un jaunās iekārtas būs papildus stimuls to īstenošanai.

Sadarbību ar Pētera Avena labdarības fondu "Paaudze" Madonas slimnīca sāka 2012.gadā, kad fonds finansēja bērnu silītes jeb babybox uzstādīšanu, 2013.gadā fonds atbalstīja grūtnieču sonogrāfisko izmeklējumu aparatūras iegādi, savukārt jaunākā aparatūra saņemta šī gada jūnijā.

"Viens no fonda "Paaudze" darbības virzieniem ir atbalsts bērnu veselības aizsardzībai un mēs rūpīgi izvērtējam katru no projektiem, kuru atbalstām. Madonas slimnīca saņēmusi aparatūru, kas galvenokārt domāta perinatālās mirstības mazināšanai, kas Latvijā joprojām ir ļoti augsta - gandrīz katrs simtais bērns grūtniecības vai pēcdzemdību periodā mirst. Ierīces uzlabos arī mediķu darbu un topošo māmiņu labsajūtu, lai galvenais fokuss būtu uz bērniņa laišanu pasaulē, nevis aparatūras nepilnībām," pēc vizītes Madonas slimnīcā komentē fonda dibinātāja Jeļena Avena.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)