Banner 980x90

Madonas dome neinformēta, ka plānots pārtraukt pasažieru pārvadājumus posmā Pļaviņas-Madona

Bauska24.lv
Bauska24.lv
Madonas novada dome nebija informēta, ka no šā gada 1.jūlija AS "Pasažieru vilciens" pasažieru pārvadājumus ar autobusiem posmā Pļaviņas-Madona neorganizēs. Savukārt Pļaviņu novada dome uzskata, ka informācija iedzīvotāju informēšanai nebija pietiekama.

Kā atzina Madonas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa, autobuss, pēc viņas domām, atcelts pasažieru trūkuma dēļ. Taču atbildīgās institūcijas par izmaiņām transporta organizēšanā uz pašvaldību nav atsūtījušas nekādu informāciju.

Kā aģentūrai LETA atklāja AS "Pasažieru vilciens" Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers, pasažieru skaits, kas izmantoja konkrēto autobusu, svārstījās no nulles līdz pat desmit cilvēkiem. Šī iemesla dēļ arī nolemts pārtraukt autobusa nodrošināšanu.

"Nav tā, ka autobuss vispār ir atcelts. Mūsu norīkotā autobusa vietā SIA "Autotransporta direkcija" norīkojusi citus autobusus, kuru atiešanas laiki saskaņoti ar mūsu vilcienu grafiku," atklāja Ālers.

LETA jau informēja, ka, lai nodrošinātu Madonas novada iedzīvotājiem iespēju pārsēsties vilcienā, kas kursē līdz Rīgai, atsevišķi reisi autobusa maršrutā Madona-Aiviekste tiks pagarināti līdz Pļaviņām, aģentūru LETA informēja valsts SIA "Autotransporta direkcija" pārstāvji.

Ņemot vērā, ka no šā gada 1.jūlija AS "Pasažieru vilciens" pasažieru pārvadājumus ar autobusiem posmā Pļaviņas-Madona neorganizēs, tiks veiktas izmaiņas maršrutā Madona-Aiviekste, atsevišķus reisus pagarinot līdz Pļaviņām.

Tādējādi iedzīvotājiem būs iespēja katru dienu tikt ar autobusu līdz Madonai un otrādi - no Madonas līdz Pļaviņām. Tāpat no 1.jūlija gaidāmas izmaiņas arī maršrutā Madona-Mārciena.

Turpmāk reģionālās nozīmes autobuss katru dienu no Madonas autoostas izbrauks plkst.6.15 (pirms tam tas izbrauca plkst.7), tādējādi nodrošinot pasažieriem iespēju Pļaviņās pārsēsties vilcienā, kas kursē maršrutā Daugavpils-Rīga.

Tāpat pasažieriem līdz Pļaviņām būs iespēja tikt arī ar autobusu, kas no Madonas izbrauks plkst.17.15 (pirms tam izbrauca plkst.17.20).

Savukārt no Pļaviņām autobuss izbrauks plkst.7.40 un 18.50, nodrošinot iespēju pasažieriem Pļaviņās pārsēsties no vilciena Rīga-Zilupe uz autobusu, kas brauc līdz Madonai.

Papildus minētajām izmaiņām no 1.jūlija gaidāmi grozījumi arī maršrutā Madona-Mārciena. Turpmāk minētā maršruta autobuss no Madonas izbrauks desmit minūtes agrāk - plkst.7, pasažierus uzņemot un izlaižot arī pieturvietā "Bērzaunes skola".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)