Banner 980x90

Lubānas novada pašvaldības pārstāvji apmeklē Kulēnas pašvaldību Francijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Lubānas novada pašvaldība turpina 1991. gadā aizsākto sadarbību ar Kulēnas pašvaldību Francijā. Laikā no šī gada 14.septembra līdz 24.septembrim Lubānas novada pašvaldības pārstāvji apmeklēja sadarbības partnerus Francijā kopā ar Madonas, Ērgļu, Cesvaines un Varakļānu pašvaldību pārstāvjiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja novada pašvaldībā, līdz ar teritoriālo reformu, sadarbības līgums starp Lubānas novadu un Kulēnu tika noslēgts 2011.gadā. Līgumā tika noteikts: iespēju robežās attīstīt un veicināt sadarbību, veidot draudzīgas attiecības starp novadu un abu vastu iedzīvotājiem, kā arī organizēt tikšanās.  

Ierodoties Kulēnā, pašvaldību pārstāvji tika izmitināti viesģimenēs, kur visspilgtāk varēja sajust Francijas šarmu, sadzīvi un vietējo ģimeņu viesmīlību.  

Svinīgajā pieņemšanā pie Kulēnas mēra un Francijas mēru apvienības priekšsēdētāja vietnieka Eiropas lietās Kristofa Rujona (Christophe Rouillon) tika diskutēts par milzu nozīmi dibināt starptautiskus kontaktu starp pašvaldībām dažādās valstīs, sekmējot Latvijas un Francijas ārpolitisko sadarbību.

Milzu pateicību jāizsaka Kulēnas vietējā amatierteātra, kora un līnījdeju grupas saziedotajiem līdzekļiem bērnu ciematam "Grašos" Cesvaines novadā, kā arī izglītības iestādēm Madonā.   

Ceram, ka dibinātie kontakti un jauniegūtie draugi bagātinās kā latviešu, tā francūžu sadzīvi, kutlūru un savstarpējās komunikācijas prasmes kā lielvalstīm sadarboties un līdzpastāvēt ar mazām nācijām kopējā Eiropas telpā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)