Banner 980x90

"Lazdonas piensaimnieka" apgrozījums pērn pieaudzis par 18,7%

Rīga, 4.jūn., LETA. Latvijas piena pārstrādes uzņēmums AS "Lazdonas piensaimnieks" pagājušajā gadā strādāja ar 6,455 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,3 reizes - līdz 199 146 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Lazdonas piensaimnieks" aktīvi strādā pie nišas produktu ražošanas un programmas "Skolas piens" attīstības, kurā kompānija pērn 77 skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs realizēja produktus no bioloģiskajām zemnieku saimniecībām.

Uzņēmuma vadība arī ziņo, ka 2017.gadā kompānija Lauku atbalsta dienestā (LAD) iesniedza projektu, kas paredz iegādāties un izbūvēt notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtas. Plānots, ka attiecīgais tehnoloģiskais risinājums ar fizikāli - ķīmisko metodi un vajadzīgo flotācijas iekārtu samazinās notekūdeņu piesārņojuma pakāpi un tā īstenošana pozitīvi ietekmēs vides aizsardzību, kas ir galvenais projekta īstenošanas mērķis.

"Lazdonas piensaimnieka" vadība informē, ka uzņēmums strādā pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. Kompānija meklē arī iespējas apgūt jaunus eksporta tirgus.

2016.gadā "Lazdonas piensaimnieks" strādāja ar 5,439 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 86 359 eiro.

"Lazdonas piensaimnieks" ir reģistrēts 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 38 680 eiro. Uzņēmuma pamatdarbība ir piena savākšana, pieņemšana, pārstrāde, saražotās produkcijas loģistika, mazumtirdzniecība, kā arī vairumtirdzniecība un ēdināšanas servisa pakalpojumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)