Banner 980x90

Katoļu arhibīskaps: Interese par pāvesta vizīti Latvijā ir, bet varētu būt lielāka

Rīga, 17.aug., LETA. Interese par pāvesta Franciska vizīti Latvijā ir, bet tā varētu būt lielāka, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" atzina Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Stankevičs zināja stāstīt, ka pirms pāris dienām apmeklēt pasākumus ar pāvesta dalību bija pieteikušies ap 5000 cilvēku. Garīdznieks pieļāva, ka daudzi ir atlikuši pieteikšanos uz pēdējo brīdi un realitātē tie būs daudz kuplāk apmeklēti.

Arhibīskaps atgādināja, ka uz pāvesta misi nepieciešams pieteikties - ja tas tiek izdarīts tagad, tad iespējams iegūt labakās vietas, savukārt tiem, kas par došanos uz pasākumiem izlems pēdējā brīdī, arī būs iespēja tajos iekļūt, taču jārēķinās ar sliktākām vietām.

Pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)