Banner 980x90

Aizkavējusies trūkumu novēršana par bīstamu atzītajam Varakļānu veselības aprūpes centra liftam

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sakarā ar izmeklēšanas gaitā nozīmētajām ekspertīzēm pagaidām kavējas trūkumu novēršana par bīstamu atzītajam Varakļānu veselības aprūpes centra liftam, tas joprojām netiek ekspluatēts.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Varakļānu veselības aprūpes centrs" vadītāja Dina Inķēna, lifts figurē kā lietiskais pierādījums krimināllietā, kas ierosināta sakarā ar 10.augustā iestādē notikušo traģisko negadījumu, kad, iekrītot lifta šahtā, bojā gāja nepilnus divus gadus vecs bērns. Līdz ar to jebkādi pārbūves darbi liftam ir aizliegti līdz brīdim, kamēr nebūs gatavi ekspertīžu rezultāti.

Pēc veselības aprūpes centra vadītājas teiktā, ekspertīžu rezultāti varētu kļūt zināmi tuvākajā laikā, tad arī tikšot izsludināti iepirkumi par tiesībām veikt projektēšanas un lifta pārbūves darbus.

Sakarā ar lifta ekspluatācijas aizliegumu sava veida ķīlnieku lomā ir nonākuši veselības aprūpes centra augšējos stāvos mītošie guļošie pacienti, kā arī cilvēki ar invaliditāti, jo tādējādi ir nopietni traucētas viņu pārvietošanās iespējas. Papildu grūtības lifta ekspluatācijas apturēšana ir sagādājusi arī centra darbiniekiem.

Kā liecina informācija Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) mājaslapā, par bīstamu ēku BVKB atzinis arī veselības aprūpes centru Varakļānos, Pils ielā 25A. Ēkā par bīstamu atzīts tajā esošais lifts. Ēkas pārbaudi BVKB veica augustā un pēc tās aizliedza pacelšanas platformas šahtas ekspluatāciju.

Kā LETA jau ziņoja, 10.augustā šajā ēkā notika traģisks nelaimes gadījums - vecāki ar 1,8 gadus vecu zēnu Varakļānu veselības aprūpes centrā apciemoja vecmāmiņu. Dodoties prom no apmeklējuma, zēns piegājis pie lifta un attaisījis vaļā lifta durvis. Kamēr gaidījis mammu, zēns ieskrējis liftā, kurā nebija nolaistas drošības žalūzijas. Liftā starp kabīni un sienu ir sprauga. Zēns tajā iekrita un nokrita no trešā stāva, guva politraumas. Naktī uz 11.augustu zēns Rēzeknes slimnīcā nomira.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)