Banner 980x90

Madonā notiks divas spēka izturības sacensības

Sestdien, 4.jūnijā, Madonā notiks ikgadējais Madonas novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Šogad sacensības notiks Saieta laukumā 1 Madonas pilsētas svētku ietvaros. 

Sacensību sākums plkst.11.00. Turpat līdzās plkst.15.00 madonieši tiek aicināti pirmo reizi piedalīsies sacensībā "Latvijas spēcīgākā pilsēta". Tik tikko noslēdzās Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu, kurā spēkiem mērojās 115 sportisti.

Lai gan Madonas novada čempionāts ir mazāka mēroga, tomēr tas spēj pulcēt pat 100 sportistus no vairākiem Latvijas novadiem. Sacensības norisināsies jauniešu, junioru, vīru, senioru un sieviešu konkurencē. Šajās sacensībās sportisti pārbaudīs savu spēka izturību, uzspiežot svara stieni pēc iespējas vairāk reižu. Svara stieņa smagumu noteiks katra dalībnieka svēršanās laikā uzrādītais personīgais svars. Savukārt sievietēm uz svaru stieņa tiks uzlikta puse no personīgā svara.

Līdz šim labākais vīru rezultāts Madonas novada sacensībās pieder senioram Uldim Velikam, kurš 2014.gadā, pārstāvot komandu "Rembate", savu svaru uzspieda 39 reizes. Starp dāmām labākais sniegums ir komandas "Madonas SCK" sportistei Ieviņai Liģerei, kura pagājušā gada čempionātā pusi no sava svara uzspieda 38 reizes. Detalizētāks Madonas novada čempionāta norises izklāsts un noteikumi pieejami: www.piedalies.sp.lv.

Arī šogad sacensības ir iekļautas Madonas pilsētas svētku programmā līdzās Enduro motociklu Baltijas čempionāta atklāšanas pasākumam un motociklu parādei, Madonas kultūras nama Amatnieku un mājražotāju tirdziņam, Deju maratonam un vēl citiem pilsētas iedzīvotājiem un ciemiņiem veltītiem pasākumiem. Šī gada jaunums madoniešiem būs iespēja pirmo reizi atklāt savas pilsētas spēku sacensībā "Latvijas spēcīgākā pilsēta". Šīm sacensībām nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās un tajās var piedalīties ikviens sportot gribētājs un pilsētas atbalstītājs, kas vēlas palīdzēt Madonai kļūt par līderi pilsētu konkurencē.

Pilsētas iedzīvotājiem tiks dotas 3 stundas laika no plkst.15.00 līdz plkst.18.00, kuru laikā būs jāspiež svaru stieni uz reižu skaitu. Noteikumi ir tādi paši kā Madonas novada čempionātam, taču šajās sacensībās stieņa smagums jauniešiem un sievietēm būs 20 kg, bet vīriem 50 kg. Pēc pirmajiem trīs sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posmiem līderos izvirzās Skrundas iedzīvotāji, kopā paceļot 103 400 kg, otro vietu ieņem Ķeguma pilsēta ar rezultātu 100 360 kg, bet trešajā vietā ir Valka ar pievarētajiem 99 820 kg.

Šovasar sacensības notiks vairāk nekā 30 pilsētās, tāpēc madoniešiem ir jāsasparojas, lai neatļautu svaru stienim apstāties un kopīgi paceltu pēc iespējas vairāk kilogramu. Katrā sacensību posmā tiek apbalvoti arī individuāli labākie dalībnieki. Patlaban spēkā izturīgākā dāma ir Oksana Agadžanjana, kura Ķeguma posmā 20 kg uzspieda 70 reizes. Spēkā izturīgākais jaunietis ir Valkas posma dalībnieks Reinis Kaudzītis ar 150 uzspiestajām reizēm. Savukārt jaudīgākais vīrs ir Māris Osis, kurš Skrundā 50 kg uzspieda 134 reizes.

Par šīm sacensībām vairāk info pieejams: "www.specigakapilseta.lv" Madonas novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu organizē biedrība "SCK Madona" sadarbībā ar Madonas novada domi un Latvijas Pauerliftinga federāciju. Sacensības atbalsta Madonas novada dome, Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, SIA "Junge", Madonas sporta centra šautuve "Palejas", SIA "Z Truck", Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums "Rosība" un interneta veikals "www.veikals.sp.lv". Informāciju sagatavoja: Baiba Norberte Sabiedrisko attiecību speciāliste Latvijas Pauerliftinga federācija Biedrība Spēka Pasaule "www.sp.lv", "www.powerliftings.lv" e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 28 752 793. Papildu informācijai: Mārtiņš Lielups Madonas novada čempionāta sacensību direktors Biedrība "SCK Madona" Mob.tālr.: +371 26 847 933.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)