Banner 980x90

7 ieteikumi laimīgai laulības dzīvei

Laulība ir attiecības, kuras katru dienu ir jākopj un jālolo. Tas ir tāds nosacītais ikdienas un mūža darbs, kurā abi partneri vēlas pavadīt visu savu dzīvi kopā, tomēr, lai tā arī būtu un notiktu, abiem ikdienā ir jāspēj gan risināt problēmas, gan atšķirīgu viedokļu diskusijas, gan arī jāspēj sasniegt kopīgi uzstādītie mērķi. Laulība ir ne tikai priekos, bet arī bēdās. Tā ir attiecību forma, kurā divi cilvēki sevi sasaista vienā ģimenē, kopīgi plānojot, daloties un attīstoties uz priekšu. 

Šī raksta turpinājumā apskatīsim 7 ieteikumus laimīgas laulības dzīvei, lai ikviens varētu paņemt savā ģimenē kādu labu padomu, ko ieviest, atjaunot vai uzfrišināt. 

Partneru attiecības
Īstas un stabilas laulības pamatā ir uzticēšanās un pilnīga paļaušanās uz otru cilvēku. Partneru attiecībās otrs cilvēks vienmēr droši zina, ka otrs ir ar viņu arī domu un sajūtu līmenī. Bieži vien partneri viens otru var nolasīt no pusvārda. Kā šādas attiecības divi cilvēki var radīt? Atbilde ir pavisam vienkārša - runājoties, runājoties un runājoties! Divi cilvēki viens otru iepazīst, ja viens ar otru runājas. Jo vairāk sarunājas, jo vairāk viens otru izprot. Tie nav tikai stāsti par to, kādas blēņas partneris ir sastrādājis bērnudārza laikā, bet emocijas, kas ir saistītas ar pārdzīvojumiem, uzskatiem un mērķiem. Stipras partnerattiecības ir arī tad, ja pāri neietekmē citu cilvēku viedokļi, jo viņi abi ļoti labi zina, ko otrs domā vai kam tic. 

Veselīga attieksme pret viedokļu atšķirībām
Bieži vien ar laiku, kad rozā briļļu periods ir beidzies, starp partneriem rodas konflikti vai domstarpības. Citādāks viedoklis nav saistīts ar to, vai otru cilvēku mīli vai nemīli, - atšķirīgas domas ir tikai citādāks skatījums uz lietām, kas nekādā veidā nav iemesls lieliem skandāliem, strīdiem vai pat laulības šķiršanai. Uzklausi savu laulāto partneri, centies izprast viņa domu gājienu un nebaidies paskaidrot, ko domā un kā skaties uz situāciju no sava skatupunkta!

Visvairāk pāri nodara tuvinieki
Iespējams, esi dzirdējis vai pat izjutis, ka tuvākais cilvēks pasaka skarbāku vārdu vai netic Tavām spējām. Nekas tik ļoti nesāp, kā tuvinieka sliktais vārds vai neticība. Ja zini, kādas sajūtas tās ir, tad nekad neliec savam partnerim justies slikti pēc dusmās izmestiem vārdiem vai noniecinājuma, ka otrs neko nespēj izdarīt. 

Uzmundrinājumi un lepošanās
Uzmundrini otru, slavē, tici! Otra atbalsts ir spēcīgs enerģijas resurss. Partnerattiecībās ir ļoti svarīgi otra labie vārdi, uzslavas un lepošanās. Dažkārt ikdienā tie ir sīkumi un mazas lietiņas, tomēr enerģiski arī tās rada labu atmosfēru un vēlmi attīstīties. 

Atceries, kāpēc otru iemīlēji
Ja pēc desmit gadu laulības Tu pārmet, ka otrs krāc, elpo skaļi, ne tā liek drēbes vai ēd, tad problēma visdrīzāk ir tikai Tevī, jo bieži vien otrs cilvēks ir bijis jau tieši tāds jūsu attiecību sākumā. Sakārto savu iekšējo harmoniju un padomā, kāpēc otru cilvēku iemīlēji - kas bija tās labās īpašības, darbi un laimīgie brīži, kuru ietekmē Tu šo cilvēku iemīlēji. 

Brīvdienas kopā un randiņi
Arī pēc rozā briļļu nokrišanas vai bērnu piedzimšanas laulātajiem partneriem ir jāatrod laiks divatā. Aizejiet kopā uz kino, pastaigājiet pa parku, dodieties uz restorānu vai varbūt nelielā izbraucienā. Jums noteikti ir kādi vaļasprieki, kuriem, iespējams, neesiet kādu laiku atraduši laiku - slidošana, slēpošana vai pat ceļošana. Randiņos un ikdienā ir vērts arī dažkārt izdarīt ko traku - smiekli veido labu mikroklimatu divu cilvēku attiecībās!

Kopīgi mērķi
Lai partneri spētu virzīties attīstībā uz priekšu, tiem jāspēj skatīties vienā virzienā, proti, nākotnē. Kopēji mērķi virza uz to sasniegšanu, un kopējiem spēkiem tas vienmēr ir vieglāk. Piemēram, krāt naudu remontiem vai mājas celtniecībai, ceļojumam vai bērnu izglītībai. Jebkurš lielāks vai mazāks ģimenes sapnis ir iespēja to piepildīt ar divu cilvēku virzību un darbībām, kas to ļauj ātrāk sasniegt. 

Lai stipra un laimīga laulība arī Tavā ģimenē!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)