Banner 980x90

6 lietas, kurām netērēt savus iekrājumus

Vai Tev ir kādreiz gadījies pieņemt lēmumu, kas negatīvi ietekmē Tavu finansiālo situāciju? Ja tā, nesatraucies, jo teju ikvienam ir šāda pieredze. Dzīves laikā mēs ļoti bieži pieņemam ar naudu saistītus lēmumus, piemēram, sākot ar to, kādu profesiju apgūt, lai labāk nopelnītu, beidzot ar izdevīgāka mājokļa atrašanu, kas būtu atbilstošs Tavam budžetam. Un, protams, nedrīkst arī aizmirst iekrājumu veidošanu. Lai arī daudz tiek runāts par to, kādiem mērķiem iekrājumus izmantot, mēs šajā rakstā apkopojām to, kam nebūtu ieteicams tērēt ietaupījumus.

Finansiāli atbalstīt bezatbildīgu un slinku ģimenes locekli
Teju katrā ģimenē ir vismaz viens cilvēks, kurš negrib un nespēj sakārtot savu. Iespējams, viņš vai viņa ir jau pabeidzis skolu, taču nespēj atrast normālu darbu vai noturēties tajā ilgāk par dažiem mēnešiem. Un, protams, mīlot savu tuvinieku, pārējie ģimenes locekļi cenšas šai personai palīdzēt, taču visbiežāk labums no tā ir tāds pats, it kā Tu noskalotu naudu tualetes podā. Skarbi, bet nereti tā ir patiesība. Tieši tādēļ šis noteikti nebūtu labs mērķis, kam novirzīt savus iekrājumus.

Iegādāties loterijas biļetes
Šis noteikti nebūtu labākais mērķis, kam iztērēt ietaupījumus. Kaut vai tā iemesla dēļ, ka vinnesta saņemšanas iespējas ir pavisam nelielas, un tās nav iespējams salīdzināt ar pacietību un pūlēm, kas ieguldītas, krājot naudu. Tikai tādēļ, ka apkārt dzirdam, kā cilvēki ir laimējuši automašīnas un lielas naudas summas, netiek garantēts, ka arī Tev paveiksies. 

Dzīvot šim mirklim
Ir cilvēki, kas uzskata, ka nav vērts gaidīt brīdi, kad ietaupījumi patiešām var būt noderīgi, un tā vietā tos izlieto mirkļa iegribu apmierināšanai un izklaidēm. Lai arī šī ideja var šķist vilinoša, izvērtējot savu finansiālo stāvokli, cilvēki bieži vien nonāk pie lēmuma, ka prātīgāk tomēr būtu izveidot "drošības spilvenu" naudas līdzekļu formā, kas var noderēt vērtīgākiem pirkumiem, remontam, veselības uzlabošanai vai citiem mērķiem. 

Aizdot naudu 
Ikvienam no mums dzīvē var rasties situācija, kad dažādu iemeslu dēļ ir nepieciešamas papildu finanses. Un, lai liela daļa zina pamatnoteikumus tam, kā ietaupīt naudas līdzekļus ikdienā, dzīve mēdz būt pietiekami neparedzama. Un šādās reizēs cilvēki meklē dažādus ceļus, kā atrisināt situāciju, tostarp lūdz tuviniekiem un draugiem aizdot naudu.

Lai arī cik ļoti Tu vēlētos otrai personai palīdzēt, vienmēr atgādini sev, cik ilgi un cītīgi krāji naudu. Ņem vērā, ka pat tad, ja cilvēks, kurš Tev lūdz aizdevumu, ir uzticams, vienmēr pastāv risks, ka Tu naudu nedabūsi atpakaļ. Un varbūt tieši tad, kad būsi to aizdevis, Tev pašam radīsies nepieciešamība pēc papildu līdzekļiem.

Doties iepirkties
Lai arī dažkārt cilvēki krāj naudu tieši tādēļ, lai varētu sarūpēt sev jaunu garderobi, nopirkt mēbeles, sadzīves tehniku un citas preces, padomā, vai šis patiešām ir labākais mērķis, kuram savu naudu novirzīt. Izvērtē prioritātes, īstermiņa un ilgtermiņa mērķus un, ļoti iespējams, Tu nonāksi pie secinājuma, ka iekrājumus vari iztērēt lietderīgāk.

Dārgu tehnoloģiju iegādei
Ir cilvēki, kuri cenšas sekot līdzi visām jaunākajām modes tendencēm, un ir arī tie, kas tādā pašā veidā sajūsminās par modernākajām tehnoloģijām un to svaigākajiem modeļiem, kas noteikti ir jāiegūst savā īpašumā. Nereti tā arī ir vēlme apliecināt savu statusu sabiedrībā un "paspīdēt" uz citu fona, jo ne visiem ir iespēja iegādāties, piemēram, jaunāko "iPhone" modeli. Arī šis noteikti nebūtu labākais mērķis, kam novirzīt savus iekrājumus, jo mūsdienās tehnoloģijas attīstās tik strauji, ka jau pēc dažiem mēnešiem ierīce vairs netiks uzskatīta par jaunāko un modernāko modeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)