Banner 980x90

Vīzu atteikuma dēļ izpaliks Latvijas Nacionālā teātra izrāde ASV latviešu dziesmu svētkos

Foto: Austra Helēna Žaggere
Foto: Austra Helēna Žaggere
Vīzu atteikuma dēļ nācies atcelt Latvijas Nacionālā teātra ieplānoto viesizrādi ASV latviešu dziesmu svētkos, kas šovasar notiks Baltimorā, Mērilendas štatā, liecina svētku mājaslapā publicētā informācija.

Organizatori uz jūlija sākumā gaidāmajiem ASV latviešu dziesmu svētkiem bija uzaicinājuši arī Latvijas Nacionālā teātra aktierus, lai tie Baltimorā nospēlētu izrādi "Ceļā uz mājām".

"Bet ne vienmēr labi iecerētais kļūst par iespējamo, un tā arī šoreiz mūsu centieni pārliecināt ASV Tēvzemes drošības departamentu izsniegt iebraukšanas vīzas aktieriem nevainagojās ar panākumiem," svētku mājaslapā raksta pasākuma rīkotāji.

Līdz ar to izrādi nācies atcelt, bet tās vietā interesentiem tikšot piedāvāts apmeklēt amatieru teātra - Sanfrancisko Teātra darbnīcas - izrādi "Emīls un Berlīnes zēni".

Latvijas Nacionālais teātris mikroblogošanas vietnē "Twitter" apstiprinājis, ka tā aktieri nav saņēmuši vīzas iebraukšanai ASV, jo vēlējušies uz Savienotajām Valstīm doties, lai spēlētu izrādes, nevis tūrisma nolūkos. "Nepieciešama tā saucamā darba vīza, lai viss būtu oficiāli," tviterī skaidro teātris.

ASV vēstniecība Latvijā un Ārlietu ministrija pašlaik vēl nesniedz komentārus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)