Banner 980x90

Vecāki Madonā tiekas ar psiholoģijas zinātņu doktori Diānu Zandi

Otrdien, 26.janvārī labdarības programmas "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" vēstnese, psiholoģijas zinātņu doktore Diāna Zande tikās ar jaunajām māmiņām un tētiem, vecvecākiem un citiem interesentiem Viļānos un Madonā, pārspriežot atnākušajiem aktuālus jautājumus par mazuļu aprūpi un emocionālo atbalstu bērnu audzināšanā lekcijā "Kā izprast savu mazuli?", pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informē "Ziedot.lv" Sociālās programmas vadītāja Inese Danga.

"Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" ir labdarības organizācijas Ziedot.lv un uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" rīkota programma, kuras mērķis ir palīdzēt ap 2000 bērnu no maznodrošinātām ģimenēm visā Latvijā.

Uz lekciju "Kā izprast savu mazuli?" Viļānos bija ieradies 81 apmeklētājs, tostarp mammas no maznodrošinātām ģimenēm kopā ar saviem mazuļiem, vecmammas un arī vectēvi, bet Madonā lekcijā ar interesi klausījās 55 mammas.

Kā atdzīst Latvijas Sarkanā krusta Madonas komitejas izpilddirektore Rita Vecozola, novada maznodrošinātajām mammām gan Diānas Zandes lekcija, gan labdarības programmas "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" nodrošinātā palīdzība - autiņbiksītes un piena maisījumi - ir neatsverams atbalsts ikdienā. "Mums nekad nebūtu iespējams aizvest 55 māmiņas uz Rīgu, lai tiktos ar speciālistu, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka šādu lekciju bija iespējams noorganizēt vienā no tālākajiem Latvijas novadiem," stāsta Vecozola, pateicoties arī novada sociālajiem darbiniekiem, kas iesaistījušies organizatoriskajos darbos.

Lekcijas laikā Diāna Zande ne tikai dalījās savās zināšanās par to, kas jāzina par mazuļa attīstību dzīves pirmajos gados, kā izprast bērniņu un viņa vajadzības, un kā vecākiem pašiem neaizmirst parūpēties par sevi, auklējot jaunākos ģimenes locekļus.

Diānas Zandes lekcija "Kā izprast savu mazuli?" Viļānos un Madonā notika labdarības programmas "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" ietvaros. Programmas laikā ģimenēm, kurās aug bērni līdz 2 gadu vecumam, katru mēnesi tiek nodrošinātas autiņbiksītes un piena maisījumi 16 eiro vērtībā, lai bērni augtu veseli un laimīgi. Lai varētu sniegt palīdzīgu roku visām akcijā iesaistītajām ģimenēm, nepieciešami 32 000 eiro mēnesī.

Diānas Zandes lekciju sērija "Kā izprast savu mazuli?" notikusi jau 19 Latvijas pilsētās: Alūksnē, Balvos, Salacgrīvā, Limbažos, Dagdā, Jēkabpilī, Viesītē, Amatā, Smiltenē, Ezerē, Liepājā, Līvānos, Rēzeknē, Koknesē, Ķegumā, Jelgavā, Tukumā, Viļānos un Madonā. Lekcijas kopā apmeklējuši 730 interesenti.

Līdz šim labdarības programmas laikā "Maxima Latvija" veikalos visā Latvijā 2015. gadā saziedoti 158 028,01 eiro. No saziedotajiem līdzekļiem 133 067,74 eiro saziedoti veikalu ziedojumu kastītēs pie kasēm, 20 031,81 eiro - no pārdotajiem AS "Tukuma piens", AS "Laima" un SIA "Rīgas Piensaimnieks" akcijas produktiem "Maxima Latvija" veikalos, bet 4928,46 eiro - īpašā interaktīvā ziedošanas stendā, kas gada laikā pabijis 12 dažādās Latvijas pilsētās. Tādējādi sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv un 29 reģionālo organizāciju palīdzību ir iespējams palīdzēt 1027 mazuļiem no dažādām Latvijas pilsētām un ciemiem, kopā izsniedzot 419 750 autiņbiksītes un 12 376 piena maisījumu iepakojumus.

Ziedojumus iespējams veikt SIA "Maxima Latvija" veikalos visā Latvijā gan ziedojumu kastītēs, gan izvēloties veikalos produktus ar īpašu akcijas zīmi "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem", kas nozīmē, ka ražotājs ziedos 1 centu no produkta cenas mazuļu atbalstam. Šobrīd labdarības programmā ir iesaistījies AS "Tukuma piens" ar pienu un kefīru "Baltais" 2%, AS "Laima" ar dažāda veida cepumiem, konfektēm, u.c. produktiem, kā arī SIA "Rīgas Piensaimnieks" ar biezpiena sieriņu "Kārums" multipaku, ziedojot 1 centu no katra pārdotā produktu iepakojuma "Maxima Latvija" veikalos. Sniegt atbalstu mazuļiem no trūcīgām ģimenēm var arī ziedojot Ziedot.lv mājaslapā un zvanot uz ziedojumu tālruni 90067004 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

Labdarības programma "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" ietilpst SIA "Maxima Latvija" ģimeņu atbalsta programmā "Augošai Latvijai", kas apkopo dažādas uzņēmuma iniciatīvas un sadarbības projektus šajā jomā, un kuras galvenais vadmotīvs ir par ģimenei draudzīgu vidi un ērtu iepirkšanos. Vairāk iepazīties ar programmu iespējams mājas lapā www.augosai.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)