Banner 980x90

Rinkēvičs: par EK prezidentu jāvirza Junkers

Par Eiropas Komisijas (EK) prezidentu jāvirza uzvarējušās partijas grupas līderis Žans Klods Junkers, uzrunājot Eiropas valstu valdību un Eiropas Savienības (ES ) institūciju vadošo komunikatoru plenārsēdes dalībniekus, norādīja Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

"Eiropas komunikatoru - Venēcijas kluba sanāksme notiek ļoti zīmīgā laikā - uzreiz pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas iezīmējās ar to, ka pirmo reizi kopēja Eiropas pilsoņu dalība vēlēšanās nav mazinājusies. Raugoties nākotnē, gan politiķiem, gan komunikatoriem jādara vairāk, lai vēlētāju aktivitāte nākamajās parlamenta vēlēšanās pieaugtu," sacīja Rinkēvičs, piebilstot, ka EP nākamajos piecos gados būs jārisina vairāki nozīmīgi jautājumi - gan stiprinot Eiropas ārpolitiku un drošības politiku, gan vienlaikus turpinot iesākto ceļu ārā no ekonomiskās krīzes, pastiprināti risinot arī jautājumus saistībā ar pieaugošo jauniešu bezdarbu Eiropā.

"Tāpēc būtiski, lai pēc tam, kad EP vēlēšanās uzvarējusi Eiropas tautas partijas grupa, par EK prezidentu kļūtu tieši Junkers," pauda Rinkēvičs, norādot, ka pretējā gadījumā var tikt zaudēta jau tā trauslā vēlētāju uzticība.

Savukārt runas noslēgumā Rinkēvičs norādīja, ka Eiropas valstu valdību un ES institūciju vadošajiem komunikatoriem jāizdara secinājumi gan pēc notikušā Ukrainā, gan uzsāktajām negatīvajām aktivitātēm, kas vērstas pret Eiropas pamatvērtībām, īstenojot informatīvo karadarbību.

"Mums ir nevis jāīsteno pretdarbība, bet jāmeklē jauni veidi, kā atgādināt un stiprināt Eiropeiskās vērtības un domāšanu," norādīja Rinkēvičs, uzsverot arī sociālo tīklu pieaugošo lomu, to ietekmi politikā, kā arī dialoga veidošanā ar sabiedrību.

Ap 60 augstākā ranga komunikācijas speciālistu no visas Eiropas no 5.jūnija līdz 6.jūnijam Ārlietu ministrijā apspriež aktuālos Eiropas un nacionālo valdību komunikācijas jautājumus un dalītos pieredzē.

Sanāksmes dalībnieki diskutēs par EP vēlēšanu komunikācijas kampaņu un tās ietekmi uz pilsoņu līdzdalību. Tāpat plenārsēdes darba kārtībā arī iekļauts jautājums par komunikācijas stratēģijām politisku nemieru un ekonomikas krīzes laikā.

Otrajā sanāksmes dienā paredzēta viedokļu apmaiņa par valdību komunikācijas plāniem un veiksmīgiem valdību komunikācijas projektiem.

Venēcijas klubs ir neformāls tikšanās formāts ES dalībvalstu un ES institūciju vadošajiem informācijas un komunikācijas speciālistiem. Formāts izveidots 1986.gadā Itālijas prezidentūras ES Padomē laikā, un kopš 2003.gada šajā formātā tiekas arī ES kandidātvalstu valdību komunikācijas speciālisti.

Venēcijas kluba mērķis ir veicināt valdību komunikāciju nacionālajā un Eiropas līmenī Eiropas pilsoņu interešu sekmēšanai, kā arī aktivizēt pilsoņu iesaisti sabiedrības procesos. Lai to sasniegtu, katru gadu novembrī Venēcijā un pavasarī - citā dalībvalstī - tiek organizētas kluba plenārsēdes un semināri. Speciālisti pārrunā aktuālos komunikācijas jautājumus, tai skaitā komunikācijas metodes, pieaicinot arī citus nozaru ekspertus, dalās pieredzē par savā valstī organizētajām valdības komunikācijas kampaņām, dažādām publiskās diplomātijas aktivitātēm un valdības komunikācijas virzieniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)