Banner 980x90

Renovēs Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļu

Plānots, ka vasarā tiks sākts Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļas remonts.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informē Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone, pagājušā gada pavasarī Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļa saņēma mērķa ziedojumu 155 000 eiro apmērā Dzemdību nodaļas renovācijai un pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai.

Šobrīd veikti visi sagatavošanās darbi, lai varētu uzsākt renovāciju. Šis ziedojums tiks ieguldīts dzemdību nodaļas ventilācijas sistēmas rekonstrukcijā, skaņu izolācijas uzlabošanā, kā arī kosmētiskajā remontā. Attiecīgi tiek domāts arī par jaunu mēbeļu un sadzīves aprīkojuma iegādi palātās.

Līdz ar to kādu laika posmu slimnīcas dzemdību nodaļa tiks slēgta. Provizoriski tas varētu būt no šī gada jūnija sākuma līdz augusta vidum.

Lai uzzinātu topošo un esošo vecāku viedokli par to, kas būtu nepieciešams dzemdību nodaļai, pērn tika veikta interneta aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 100 respondentu. Lielākoties vēlmes sakrīt - skaņas izolācija, modernāks un mājīgāks interjers, dušas telpas uzlabošana, gultas, skapji un pārtinamie galdi. Sienas vēlas redzēt priecīgākās krāsas un ar zīmējumiem. Aptaujātās personas uzsvēra, ka tikšanās telpa ir novecojusi un tai nepieciešamas pārmaiņas. Tāpat mammas priecātos, ja istabiņās būtu TV, radio un internets. Iespēju robežās šie ieteikumi tiks ņemti vērā.

Savukārt rudenī no Madonas slimnīcas telpām uz Mārcienu tiks pārcelts pansionāts, tādejādi atbrīvojot aptuveni 400 m2 plašas telpas, kas nepieciešamas slimnīcas funkciju veikšanai. Plānots, ka telpās atradīsies ambulatorie pakalpojumi, rehabilitācijas nodaļa, dienas stacionārs, kā arī nakšņošanas iespēja pacientiem, kuri netiek stacionēti.

Pēdējo gadu laikā slimnīcā, pateicoties novada pašvaldības ievērojamam atbalstam, veikti ievērojami infrastruktūras uzlabojumi - nomainīts jaunā korpusa jumta segums, rekonstruēts un paplašināts auto stāvlaukums, kā arī tiek pabeigta trešā stāva pārejas koridora savienojuma izveidošana ar pansionāta bēniņstāvu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)