Banner 980x90

"Lazdonas piensaimniekam" pērn krass peļņas kritums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Lazdonas piensaimnieks" pērn strādājis ar 5,89 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 17% samazinājums salīdzinājumā ar 7,14 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmums pērn piedzīvojis peļņas kritumu līdz 7999 eiro salīdzinājumā ar 98 666 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritumu diktēja sīvā konkurence un produkcijas cenu samazinājums. Vienlaikus izdevies saglabāt sadarbību ar piena piegādātājiem, iepērkot par 5% vairāk svaigpiena nekā iepriekšējā gadā. Nepārstrādātā piena daļa - 40% - tika pārdota citiem pārstrādes uzņēmumiem.

Pagājušajā gadā pienotava modernizēja ražošanu, kā arī ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu iegādājās piena pārvadāšanas cisternas.

"Lazdonas piensaimnieks" veic pilnu piena pārstrādes ciklu - piena sagādi, pārstrādi, piena produktu ražošanu un realizāciju. Ražoto produktu klāsts - piens, krējums, biezpiens un biezpiena izstrādājumi, jogurti, deserti. Līdz ar piena pārstrādi uzņēmums darbojas arī pakalpojumu sfērā - tam ir atpūtas un tirdzniecības centrs Madonā.

"Lazdonas piensaimnieks" reģistrēts 1993.gadā, pamatkapitāls ir 38 680 eiro, darbinieku skaits - 93.

"Lazdonas piensaimnieka" lielākie akcionāri ir Elvīra Utināne - 41,74% akciju, SIA "Stars-93" - 19,71% un Helēna Krūmiņa - 9,69%. Uzņēmuma akcionāri ir vēl vairāki desmiti privātpersonu.

Datubāzei par AS akcionāriem gan ir uzziņas raksturs un nav juridiska spēka. Akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, tādēļ precīzs saraksts par akciju sabiedrību akcionāriem pieejams tikai pašā akciju sabiedrībā, bet par publiskajām akciju sabiedrībām - Latvijas Centrālajā depozitārijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)