Banner 980x90

"Gada labākā skolotāja ekonomikā" - Madonas pilsētas 1.vidusskolas skolotāja

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 16.jūnijā, Latvijas Bankas Zelta zālē praktiskās biznesa izglītības biedrība Junior Achievement Latvija (JA Latvija) noslēdza mācību gadu ar konkursa "Gada labākais ekonomikā 2016" uzvarētāju — skolotāju, skolēnu un izglītības iestāžu vadītāju — sumināšanu. Uzvarētājus neklātienē sveica arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informē MRS grupa JA Latvija sabiedrisko attiecību konsultante Lāsma Bundiķe, šogad titulu "Gada labākais skolotājs ekonomikā 2016" ieguva Madonas pilsētas 1.vidusskolas skolotāja Līga Kārkliņa. Savukārt titulus "Gada labākais skolēns ekonomikā 2016" un "Gada jaunais uzņēmējs 2016" ieguva Madonas Valsts ģimnāzijas 12.klases skolēns Kristiāns Lancmanis.

Jaunietis ar savu uzņēmumu "Simple+", kas ražo praktiskus apģērbu aizsargmaisus, guvis ne tikai nacionāla mēroga panākumus, bet arī starptautisku atzinību Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu konkursa finālā Berlīnē (2.vieta). Kristiāns savu padomu un atbalstu neliedz arī pašreizējiem Madonas Valsts ģimnāzijas un citu skolu skolēnu mācību uzņēmumiem, sniedzot konsultācijas par SMU darbību, prezentāciju sagatavošanu u.c. Viņš ir arī citu JA Latvija biznesa izglītības programmu dalībnieks, tostarp Līderu programmas pirmā gada absolvents. 

Kā katru gadu, arī šogad tika izvēlēts un apbalvots skolas direktors, kurš ar neizsīkstošu enerģiju ir veicinājis praktiskās uzņēmējdarbības un karjeras izglītības apguvi. Šogad titulu "Gada labākais skolas direktors 2016" ieguva Bauskas sākumskolas direktore Linuta Ģerģe.

"Gada labākos ekonomikā 2016" vērtēja neatkarīga žūrija, kuras sastāvā bija LDDK, Latvijas Ekonomikas attīstības foruma, Rīgas Ekonomikas augstskolas, RTU Rīgas Biznesa skolas, LU Ekonomikas un vadības fakultātes, Banku augstskolas, Biznesa augstskolas Turība, Vidzemes Augstskolas un Daugavpils Universitātes pārstāvji, kā arī uzņēmēji.

JA Latvija organizē konkursu Gada labākais ekonomikā jau 20.reizi, un labākos skolēnus un skolotājus nominācijām ik gadu izvirza skolu pārstāvji.

"Biedrību Junior Achievement" Latvija atbalsta sabiedrisko un sociālpolitisko attiecību aģentūra MRS grupa.

"Man ir prieks par vēl vienu veiksmīgi aizvadītu mācību gadu, kura laikā, pateicoties skolu interesei un iesaistei, kā arī skolotāju entuziasmam, esam veicinājuši jauniešos uzņēmīgumu 160 skolās visā Latvijā, iesaistot praktiskās uzņēmējdarbības programmās vairāk nekā 70 000 skolēnu. Reģistrēto skolēnu mācību uzņēmumu skaits vien šogad ir sasniedzis 779, kas ir par 400 aktīviem skolēnu mācību uzņēmumiem vairāk nekā pērn. Šīs praktiskās biznesa izglītības programmas, kas palīdz jauniešiem pilnveidoties, nebūtu iespējamas bez skolotāju entuziasma, ticības jauniešu spēkiem un kopīgi ieguldītā darba, kā arī bez pašu jauniešu motivācijas izmantot iespējas, ko dzīve sniedz," pasākumā uzsvēra JA Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns. 

Konkursa "Gada labākais ekonomikā" ietvaros JA Latvija ik gadu apbalvo ekonomikas un sociālo zinību skolotājus, kuri ar īpašu entuziasmu un inovatīvu pieeju mācību procesam veicinājuši jauniešu interesi par uzņēmējdarbību. Biedrība apbalvo arī skolēnus, kuri sasnieguši izcilus rezultātus ekonomikas teorijā un veiksmīgi pielietojuši savas zināšanas praksē JA Latvija praktiskās biznesa izglītības programmās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)