Banner 980x90

Prezentētas četras biznesa idejas konkursam "Madona var labāk"

Foto: madona.lv
Foto: madona.lv

Oktobrī biznesa ideju konkursam "Madona var labāk" iesniegtas piecas idejas. Pirmdien, 9.novembrī, pašvaldības administrācijas ēkā Saieta laukumā 1, Madonā tika prezentētas četras idejas.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone, pirmā ideju par salona "Dizaina istaba" izveidi prezentēja Jana Orlova. Salons piedāvās projektēt mēbeles mājai, birojiem, iestādēm. Kā uzskata J. Orlova, šāds pakalpojums dotu iespēju izveidot tieši tādu, piemēram,virtuvi kādu vēlas klients gan izmēra, gan dizaina ziņā, jo katrs projekts tiek veidots speciāli klientam. Salons atradīsies Madonā, Raiņa ielā 34. Finansējums nepieciešams divu ekspozīciju uzstādīšanai.

Otrais ideju par kristīgās mobilās aplikācijas "Oremus" izveidi prezentēja Aivars Zariņš. Šī mobilā aplikācija dotu iespēju cilvēkiem meklēt, apskatīt un saglabāt lūgšanu vai dziesmu tekstus, augšupielādēt pašiem savus tekstus, kā arī atgādinājums par darbību, piemēram, lūgšanu. Tāpat būtu iespējams virtuāli aizlūgt par kādu cietēju vai arī lūgt aizlūgt par sevi.

Savukārt IK "55 mārītes" (ārstniecības tēju ražošana) īpašniece Līga Lieplapa konkursa komisijai atklāja, ka sešu gadu laikā ar produktu kvalitāti un mērķtiecīgu mārketingu panākta uzņēmuma atpazīstamība, kā rezultātā palielinājies pieprasījums un ir paredzēts paplašināt ražošanu. Taču ar pašreizējo tehnisko nodrošinājumu to izdarīt nav iespējams. Tāpēc vajadzīga produktu fasēšanas produktu iekārtai, kas uzlabotu uzņēmēju konkurētspēju un pavērtu iespējas eksportam.

8.oktobrī Rīgā tika atklāts Madonas novada ražotāju veikals "Iedzēntirdziņš". Saimniece Inga Arāja atklāj, ka veicoties labi, bet uzņēmuma veiksmīgākai darbībai nepieciešama horizontālā aukstuma vitrīna. Vitrīnā varētu glabāt svaigas gaļas un zivju izstrādājumus, pēc kuriem ir liels pieprasījums. Uzņēmuma mērķis ir veicināt Madonas novadā ražoto pārtikas, amatniecības produktu atpazīstamību.

Pieteikumus biznesa ideju konkursam "Madona var labāk" iespējams iesniegt līdz katra mēneša pēdējai darbadienai. Vienas komercsabiedrības vai fiziskas personas vienam projektam maksimālā līdzfinansējuma apmērs ir 2000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)