Banner 980x90

Par speciālo dienestu maldināšanu, vīrietim piemēro administratīvo sodu

Rīga, 17.jūn., LETA. Par speciālo dienestu maldināšanu, vīrietim Madonas novadā piemērots administratīvais sods, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pagājušās sestdienas pēcpusdienā policijā saņēma informāciju par to, ka Madonas novadā, Dzelzavas pagastā kādā īpašumā, zāģējot koku, tas uzgāzies cilvēkam. Ierodoties notikuma vietā, informācija neapstiprinājās un vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par apzināti nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu, stāstīja Vaskāne.

Valsts policija atgādina, ka par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu uzliek naudas sodu no 35 līdz 140 eiro.

Savukārt par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, uzliek naudas sodu no 35 līdz 210 eiro, atgādināja Vaskāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)