Banner 980x90

Madonas pusē svinēs "Melleņu svētdienu"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa sadarbībā ar Vestienas pagasta saimniecību - augļu un ogu dārzu "Jāņkalni" (Vestienas pagastā) šogad jau otro reizi organizē "Melleņu svētdienu"- svētkus par godu brīnumgardajai ogai – mellenei, pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā.

Svētdien, 14.augustā no plkst.11.00 "Jāņkalnos" darbosies melleņu produktu tirdziņš, kurā piedāvāsim gan produkciju no "Jāņkalniem" - melleņu ievārījumu, sulu, sīrupu, tēju, pat marmelādes konfektes, gan "Skrīveru mājas saldējums" gatavoto melleņu-jogurta saldējumu un sorbertu, gan SIA "Domu pietura" ražoto piesātināto melleņu un citu ogu vīnus, kā arī būs iegādājami vietēji lauku labumi – siers, maize un gaļa u.c.

Starp našķošanos ar melleņogām un melleņu kārumiem z/s "Līvi" piedāvās savu "Madonas novada garša 2015" uzvarētāja titula ieguvēju – auksto tomātu zupu ar kazas siera bumbām, savukārt zemnieku saimniecība "Aizupes" gādās, lai  ikvienam klātesošajam būtu iespēja ieturēt siltu, sātīgu un gardu maltīti. Un uz vietas taps arī svētku īpašais - melleņu ķīselis.

Par bērnu radošu un aktīvu izklaidēšanu rūpēsies Kristīne Lukaševica ar vīru, dodot iespēju iemēģināt braukšanu arkvadraciklu vai pagatavojot sev unikāli dekorētu melleņu burciņu. Danute Vēze no Madonas mākslas skolas ikvienam, kas to vēlēsies, ļaus iejusties mākslinieka tēlā, rodot iespēju gleznot brīvā dabā. Dienas laikā paredzētas vairākas aizraujošas zibakcijas un nelieli konkursiņi.

Ievērojot saimnieku noteikumus un norādījumus, par īpašām svētku cenām ikvienam būs iespēja doties melleņu laukoslasīt ogas. Tāpat saimnieki organizēs vairākas ekskursijas pa saimniecību, lai iepazīstinātu ar saviem plašajiem ogu dārziem un pārstrādes cehu. Līdzīgi kā pagājušogad, būs iespēja iegādāties melleņu stādus.

Visa pasākuma laikā, radot patīkamu noskaņu un siltu atmosfēru, dziedot un muzicējot, mūs priecēs vietējie talantīgie jaunieši:

* plkst.12.00 vokālā grupa "Sound effect";
* plkst.13.00 Nadīna Stirniniece;
* plkst.14.00 grupa "Četri vienā".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)