Banner 980x90

Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība: reorganizācija neapmierina lielu daļu sabiedrības

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pēc biedrības "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" iniciatīvas pirmdien, 27. jūnijā Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas telpās norisinājās tikšanās ar Madonas novada pašvaldības pārstāvjiem, ministrijas pārstāvjiem un biedrības pārstāvjiem, kā arī biedrības interešu aizstāvjiem – advokātiem, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informē biedrības "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība"valdes priekšsēdētājs Dins Ļaudaks.

Tikšanās mērķis bija apspriest Madonas novada pašvaldības plānoto skolu reorganizāciju un lūgt Izglītības un zinātnes ministrijai nepieļaut šāda veida reformu.

"Kā jau iepriekš publikācijās esam vēstījuši, plānotā skolu reorganizācija neapmierina lielu daļu sabiedrības, daudzus Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolas skolēnu vecākus, skolēnus un skolotājus, bet pašvaldība joprojām neatkāpjas no viedokļa, ka daudzie citādi domājošie ir tikai šaura interešu grupa, kuras viedokli pašvaldība var ignorēt," raksta Ļaudaks.

Tāpat Ļaudaks min: "Madonas novada pašvaldība pēc minētās tikšanās jau ir sniegusi informāciju par to domes mājas lapā, taču daļa faktu ir sagrozīta, daļa noklusēta, jo domājams tas pašvaldībai ir izdevīgi. Joprojām aicinām iedzīvotājus kritiskāk izturēties pret pašvaldības, kā arī citu avotu masu medijos sniegto informāciju, jo nereti nācies secināt, ka sniegtā informācija ir tendencioza, maldinoša, nepatiesa. Piemēram, minētajā diskusijas atspoguļojumā pieļautas neprecizitātes, ka diskusijā piedalījies Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, kaut gan tas neatbilst patiesībai. Savukārt priekšlikumu par atkārtotas tikšanās ar skolu pārstāvjiem, iedzīvotājiem organizēšanas nepieciešamību izteica izglītības departamenta direktore Evija Papule, nevis Madonas novada pašvaldības izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne, kā minēts pašvaldības mājas lapas publikācijā. Minētajā informācijā pašvaldība noklusējusi arī faktu, ka Izglītības un zinātnes ministrija joprojām nav devusi saskaņojumu reformas realizēšanai novada pašvaldības iecerētajā veidā."

Madonas pilsētas 2.vidusskola turpina un turpinās savu darbību, skolēnu skaits skolā ir optimāls, tam ir tendence pieaugt, neraugoties uz reformas atbalstītāju izplatīto maldinošo, nepatieso un negatīvo informāciju par Madonas pilsētas 2.vidusskolu. Skola turpina uzņemt audzēkņus 1. – 12.klasē.

Ļaudaks skaidro: "Skolas atbalsta biedrība turpinās cīņu par Madonas pilsētas 2.vidusskolas pastāvēšanu un turpina aicināt Madonas novada pašvaldību Madonas Valsts ģimnāzijas telpu jautājumu nerisināt uz citu skolu rēķina."

Biedrība vairākkārt piedāvājusi pašvaldībai dažādus iespējamos risinājumus, lai uzlabotu mācību vidi Madonas Valsts ģimnāzijā, taču tie atstāti bez ievērības vai tikuši noraidīti bez jēgpilna pamatojuma.

"Mums ir gan idejas, gan risinājumi, bet pamatoti rodas jautājums, kādēļ tie netiek ņemti vērā? Mēs runājam, rakstām, bet mūs nedzird. Uzskatām, ka pašvaldība un deputāti, kas nevēlas uzklausīt iedzīvotājusun neņem vērā to viedokli, nespēj pilnvērtīgi darboties sabiedrības interesēs un pildīt savu pamatuzdevumu," raksta Ļaudaks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)