Banner 980x90

Latgales ērģeļu dienu pasākumi pirmo reizi notiks arī ārpus baznīcām

Rīga, 27.jūn., LETA. No 12.jūlija līdz 27.jūlijam vairākās Latgales baznīcās notiks "Latgales ērģeļu dienu 2019" koncerti, un pirmo reizi pasākums norisināsies arī ārpus dievnamiem, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāja Larisa Carjkova.

Šogad festivāls notiks desmito reizi, tā laikā būs iespēja baudīt deviņus koncertus. Jubilejai par godu festivāls ar jauno stabuļu ieskandināšanas koncertu Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā pirmoreiz izies ārpus baznīcas, kur Krievijas mūziķu Denisa Mahaņkova un Dinas Ikhinas vadībā notiks arī meistarklases.

Šogad festivālā piedalīsies vijolniece Paula Šūmane, arfiste Ieva Šablovska, dziedātāji Dainis Skutelis un Agnese Urka, ērģelnieki Diāna Jaunzeme-Portnaja, Iveta Pelše, Carjkova, Digna Markule, ērģelnieku duets Mahaņkovs un Ikhina un citi mūziķi. Festivāla īpašie viesi - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļu klases vadītāja, profesore Vita Kalnciema, vairāku Starptautisku konkursu laureāte Liene Andreta Kalnciema un jaunā dziedātāja Laura Purena.

Tradicionāli, viens no festivāla koncertiem būs jauno ērģelnieku sniegums, kurā piedalās Latgales mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi. Šogad jaunie mūziķi pieskandinās Balvu luterāņu baznīcu.

Lai mūzikas baudījums būtu pilnīgāks, ar video projekcijas palīdzību klausītāji varēs vērot mākslinieku priekšnesumu tuvplānā, redzēt emocijas un izpildījuma tehniskās nianses. Turpinot tradīciju, visi interesenti pēc katra koncerta ir aicināti tuvāk iepazīties ar konkrēto ērģeļu uzbūvi un darbības principiem, kā arī mākslinieku pavadībā pamuzicēt paši.

Festivāls "Latgales ērģeļu dienas" ir labdarības projekts, un ieeja visos tā koncertos ir par ziedojumiem, kas šogad tiks novirzīti Tilžas baznīcas ērģeļu atjaunošanai.

Koncerti paredzēti Stirnienes Svētā Laurencija Romas katoļu baznīcā, Krustpils Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu dievnamā, Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā, Kārsavas (Malnavas) Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīcā, Balvu luterāņu baznīcā, Vidsmuižas Svētā Gara Romas katoļu baznīcā, Izvaltas Svētās Annas Romas katoļu dievnamā, Rēzeknes mūzikas vidusskolā un Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)