Banner 980x90

KNAB veicis procesuālās darbības Valsts policijas Madonas iecirknī

Rīga, 20.jūn., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 19.jūnijā veicis neatliekamās procesuālās darbības Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirknī, aģentūra LETA uzzināja birojā.

KNAB norādīja, ka darbību mērķis bija pārbaudīt iesniedzēja sniegto informāciju, kuru nebija iespējams pārbaudīt bez kriminālprocesuālo metožu izmantošanas. Kriminālprocess uzsākts šī gada 25.aprīlī.

Birojā uzsvēra, ka neviena amatpersona nav atstādināta no amata pienākumu pildīšanas. Aģentūrai LETA zināms, ka procesuālo darbību laikā neviena amatpersona nav aizturēta.

KNAB norādīja, ka šobrīd birojs nevar sniegt detalizētu informāciju, lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm un kriminālprocesā iesaistītajām personām.

VP Madonas iecirknis jau agrāk piesaistījis uzraudzības iestāžu uzmanību, proti, pērn, pamatojoties uz kādas personas iesniegumu par, iespējams, negodprātīgu un neētisku rīcību no vairāku VP Madonas iecirkņa augstu amatpersonu puses, trim iecirkņa darbiniekiem tika izteikti aizrādījumi.

Policijai tika ziņots, ka iecirkņa priekšnieks Gundars Trops un iecirkņa Kriminālpolicijas priekšniece Inga Randare pieņem un izsniedz transportlīdzekļus Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) izveidotajā stāvlaukumā, kurā tiek novietotie aizturētie transportlīdzekļi, lai arī abas policijas amatpersonas nestrādā NVA. Stāvlaukumā bijis nodarbināts arī iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Andris Turkins, kurš, pēc ziņotāja sniegtās informācijas, savas darba maiņas stāvlaukumā dalījis ar pārējiem diviem kolēģiem policijā. Savukārt Trops ar Randari, strādājot stāvlaukumā, viltojuši Turkina parakstu uzskaites žurnālā, norādījis ziņotājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)