Banner 980x90

Kā ietaupīt naudu, radot savu kosmētiku?

Ikviena sieviete, kura regulāri lieto kosmētikas produktus, zina, cik gan dārgi tie izmaksā. Brīdī, kad sāk trūkt naudas ikdienas preču, pārtikas iegādei, rēķinu vai, piemēram, kredītlīnijas apmaksai, vai kad jāveic kāds lielāks un nozīmīgāks pirkums, piemēram, jaunas sadzīves tehnikas iegāde, var rasties vēlme sevi strikti ierobežot, taču, lai arī tas palīdzēs sasniegt mērķi un ietaupīt naudu, tas ilgtermiņā var nestrādāt.

Bet, ja Tu vēlies ietaupīt un mainīt savus ieradumus, atklāt ko jaunu, apsver pati savas kosmētikas radīšanu! Tu vari radīt savu mājas kosmētikas līniju, vispirms, lai ietaupītu finanses un, otrkārt, lai izmantotu uz sava ķermeņa ekoloģiskākus produktus. Tīri ekoloģiskie kosmētikas produkti maksā lielu naudu. Ja tos gatavosi pati, noteikti ietaupīsi.

Ja tagad uzreiz mēs liktu Tev pārbaudīt savus pārtikas un mājas iekrājumus, mēs pavisam noteikti spētu radīt vismaz vienu kosmētikas produktu, jo varbūt neticēsi, bet kosmētiku mājās radīt ir ne tikai lētāk, nekā to pirkt veikalā, bet arī klasiskie produkti kosmētikas radīšanai mums ir jau pieejami. Starp citu, ar savu radīto kosmētiku varēsi ne tikai ietaupīt naudu, bet arī apdāvināt savus draugus un radus svētkos, tādējādi gan ietaupot laiku, ko pavadītu, staigājot pa veikaliem un arī iztērējot naudu dārgām dāvanām. Turklāt paša radītam vienmēr ir lielāka vērtība nekā pirktam, kas ir jau gatavs.

Kādu kosmētiku tad Tu vari radīt pats? Tas ir labs jautājums. Lūpu balzami, ķermeņa eļļas, skrubji, vannas bumbas, matu maskas un pat skropstu tušas ir iespējams radīt mājas apstākļos, viss, kas Tev ir vajadzīgs  izzini savu ādas vai matu tipu un meklē Google.com sev piemērotāko kosmētikas produktu recepti. 

Lai pierādītu, ka kosmētiku mājās radīt ir ļoti viegli, piedāvājam Tev gan skrubju, gan skropstu tušas receptes un to pagatavošanas ieteikumus.

Kā pagatavot skrubi?
Skrubis mājās ir ērti pagatavojams un neprasa lielus naudas resursus, turklāt paša pagatavoto skrubi varēsi lietot ilgu laiku. Pirms gatavo skrubi, vēlreiz atgādinām, ka ir jāpārliecinās par savu ādas tipu, lai nepareizie ādas kopšanas produkti nenodarītu vairāk slikta nekā laba. 
Skrubjus vari pagatavot vairākos veidos. Apskatīsim trīs veidus, lai Tu redzētu, cik tas ir finansiāli lēti un ērti. 

1. Skrubis no kafijas biezumiem 
Ja ikdienā dzer malto kafiju, tad nemet biezumus ārā. Tā Tu esošo resursu vari izmantot otrreiz. Kafija ir lielisks līdzeklis, kā ietaukot un noskrubēt ne tikai sejas, bet arī visa ķermeņa ādu. Kafijas skrubi vari papildināt arī ar medu.

2. Skrubis no sāls
Rupjais sāls gandrīz katram ir mājās, tāpēc nebaidies to aizņemties no virtuves plauktiem vai iegādāties, ja tāda nav  tā izmaksas par veselu paku ir zem 50 centiem. Skrubim pievieno eļļu  olīvu, vīnogu kauliņu vai mandeļu eļļu, bet vari arī iegādāties aromterapiju veikaliņos ēteriskās eļļas. Pērkot aromātiskās jeb ēteriskās eļļiņas, to iepakojumi ir ļoti mazi, tomēr, gatavojot kosmētiku, Tev vajadzēs tikai dažus pilienus, kas nozīmē, ka varēsi izmantot šo eļļinu ļoti ilgu laiku savu produktu izgatavošanā. 

3. Skrubis no sodas
Sodas paciņa veikalos maksā aptuveni 1825 centus. Skrubi vari uztaisīt, sajaucot sodu ar ūdeni, un tas jau būs gatavs, bet, ja vēlies to smaržīgāku un glaunāku, tad vari to papildināt ar pāris pilieniem ēteriskās eļļas. 

Kā pagatovot savu skropstu tušu mājas apstākļos?
Iespējams, pirmajā mirklī šis virsraksts Tevi izbrīnīja, jo, ja par skrubja un matu masku pagatavošanu mājās ir bieži dzirdēts, tad šis ir kas nedzirdēts. Jā, skropstu tušu mājās vari pagatavot pavisam vienkārši. Lai to izdarītu ir vajadzīgas tikai trīs lietas.

Lai varētu pagatavot skropstu tušu, iegādājies vazelīnu un mandeles (aptuveni 150 gramus). Ieber daļu mandeļu bļodiņā, aplej tās ar verdošu ūdeni un pagaidi, kamēr tās izmērcējas un mandeļu miziņas nolobās. Pēc tam nosusini mandeles un sakapā tās, uzber uz pannas un cep tik ilgi, kamēr tās ir pilnībā apdegušas un melnas. Kad tas ir izdarīts, mandeles ieber bļodiņā, saspaidi, kamēr izveidojusies viendabīga masa, un tad bļodiņu ieliec karsta ūdens peldē. Pievieno vienu pilnu tējkaroti ar vazelīnu un samaisi, līdz iegūta viendabīga masa. Kā pēdējais uzdevums un lieta, kas Tev ir vajadzīga, ir tikai neliels trauciņš, kurā masu izliesi. Kad tas ir izdarīts, ieliec trauciņu uz 3 minūtēm saldētavā  un Tava skropstu tuša ir gatava! Birstīti vari nopirkt kosmētikas veikalos vai pasutīt internetā, vai arī aizņemties no vecajām skropstu tušām.

Lai vienmēr skaista skaistumkopšana Tavās mājās un ietaupīti naudas līdzekļi!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)