Banner 980x90

Dzintars: Straujuma nav izvirzījusi ultimātu

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nav izvirzījusi ultimātu savas valdības ministriem nepiedalīties 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, otrdien, 11.martā, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Raivis Dzintars.
Dzintars nevēlējās vērtēt, kā nacionālā apvienība rīkosies, ja Ministru prezidente pieprasīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Einara Cilinska demisiju gadījumā, ja viņš piedalīsies 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa. VL-TB/LNNK neredzot iemeslus patlaban aplūkot visus iespējamos scenārijus - ja šāda situācija pienāks, tad arī būs jāpieņem lēmums, sacīja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka Cilinskis ir labi iesācis savu darbu ministra amatā un darīs to tik ilgi, cik viņam tiks ļauts. Dzintars arī norādīja, ka Cilinskis ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot leģionāru piemiņu, ir licis jau 16 gadus, balsojis arī par Latvijas valsts atjaunošanu, tādēļ lēmums šogad nepiedalīties piemiņas pasākumos būtu signāls leģionāriem un citiem Latvijas pilsoņiem, ka viņu pusē nav taisnība.

Kā sacīja apvienības līderis, VL-TB/LNNK neorganizē 16.marta pasākumus un dalība tajos neesot izvirzīta kā partijas biedru uzdevums - katrs pats vērtējot kā piemērotāk godināt leģionāru piemiņu. Pēc Dzintara rīcībā esošās informācijas, kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) dosies godināt leģionārus Lestenē, savukārt par tieslietu ministres Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) plāniem informācija pagaidām nav zināma.

Arī Dzintars 16.martā dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, to viņš darot kopš padsmitgadu vecuma, kad vēl nebija ne organizācija "Visu Latvijai!", "kad nebijām valdībā, parlamentā", tādēļ viņš neredzot iemeslu nedoties arī turpmāk.

Politiķis atgādināja, ka savulaik 16.marts bija oficiāla piemiņas diena, tādēļ rodoties jautājums vai ir kas mainījies. Viņaprāt, mainījušies ir cilvēki paši - kļuvuši politkorektāki vai gļēvāki un piekāpīgāki.

Dzintars uzskata, ka 16.marta kontekstā nav iemesla runāt par divām radikālām pusēm - esot miermīlīga pasākuma dalībnieki, kas, godinot leģionāru piemiņu, noliek ziedus ar nacionālo simboliku pie Brīvības pieminekļa, un ir provokātori no otras puses.

Garantījas, ka mēs kādu nenokaitinātu, varētu būt tikai, ja mēs kā latvieši neeksistētu, sacīja Dzintars.

Politiķis ir pārliecināts, ka 16.marta leģionāru piemiņas pasākumu nerīkošana nebūtu situācijas risinājums, jo "kādu dienu kādam var neiepatikties 11.novembris vai 18.novembris".

Kā uzskata Dzintars, drošības pasākumi negarantē, ka nebūs mēģinājumi rīkot provokācijas 16.martā. "Ir lietas ko nevar novērst," sacīja nacionālās apvienības līderis. Komentējot drošības iestāžu bažas, viņš pauda, ka būtu interesanti būtu dzirdēt kā drošības iestādes aicinās nedoties 9.maija pasākumos.

Pēc Dzintara domām, situācijas risinājums ilgtermiņā būtu vienota izglītība valsts valodā un naidīgas informatīvās telpas ierobežošana. 'Istermiņā šādi soļi varot radīt nepatīkamas sekas, bet ilgtermiņā tā esot vienīgā iespēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)