Banner 980x90

Brīvdienās Vidzemē noformēti 545 administratīvā pārkāpuma protokoli par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu

Rīga, 23.apr., LETA. Četrās Lieldienu brīvdienās, laikā no 19.aprīļa līdz 23.aprīlim, Valsts policija (VP) Vidzemē noformējusi 545 administratīvā pārkāpuma protokolus par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Brīvdienās VP Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas veica pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, lai rūpētos par drošību un kārtību uz ceļiem. Profilaktisko pasākumu laikā īpaša uzmanība tika pievērsta tam, vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošos vielu ietekmē, kā arī tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums un citi ceļu satiksmes noteikumi.

Nedēļas nogalē VP Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas un Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas par braukšanu reibumā aizturēja 16 automašīnu vadītājus, vienu traktora vadītāju, četrus mopēda vadītājus un 14 velosipēdistus.

Valmieras policijas iecirkņa (PI) apkalpojamā teritorijā tika apturēti četri šoferi alkohola reibumā, Valkas PI - trīs šoferi, Limbažu, Madonas un Alūksnes PI apturēti pa diviem šoferiem, savukārt Gulbenes PI apkalpojamā teritorijā konstatēts viens šāds gadījums.

Desmit automašīnu vadītājiem alkohola reibums konstatēts vairāk nekā divas promiles, savukārt vienam automašīnas vadītājam, konstatēts pat 3,07 promiļu reibums.

Pagājušajās brīvdienās iedzīvotāji aktīvi ziņoja, ka autovadītāji, iespējams, ceļu satiksmē piedalās alkohola reibumā. Piecos gadījumos saņemtā informācija apstiprinājās, ka autovadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā, divos no tiem - bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

Noformēti 246 administratīvā pārkāpuma protokoli par atļautā ātruma pārsniegšanu. Vidzemē reģistrēti 38 ceļu satiksmes negadījumi, kur septiņos no gadījumiem ir 11 cietušas personas un viens bojāgājušais.

"Joprojām satraucošs ir fakts, ka, neskatoties uz lielajiem sodiem, risku zaudēt autovadītāja apliecību uz vairākiem gadiem, kā arī iepriekš publicēto informāciju par masu pasākumiem ceļu satiksmes uzraudzībā, autovadītāji turpina klaji ignorēt ceļu satiksmes noteikumus - brauc stiprā alkohola reibumā, kā arī pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu. Arvien vairāk tiek aizturēti vadītāji, kuri transportlīdzekli vadījuši reibumā, bez tiesībām," stāsta Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

VP izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri sniedza informāciju par ceļu satiksmes noteikumu, jo šāda rīcība palīdz policijai gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa.

VP aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot VP, zvanot pa tālruni 110.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)