Banner 980x90

Atskats uz tikšanos Praulienas pagastā 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Uz tikšanos ar deputātiem A.Ceļapīteru, A.Lungeviču, A.Čačku, A.Gotlaufu un R.Saulīti Praulienas pagasta pārvaldē bija ieradušās aptuveni desmitpersonas. Lai arī sanākušo nebija daudz, sarunas turpinājās līdz plkst.20.30.

Kā pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā, iedzīvotājus interesēja kā vietēja, tā novada mēroga jautājumi. Tuvojoties vasarai aktuāls kļuvis jautājums par pirmsskolas audzēkņu nogāšanu uz izglītības iestādi. Deputāti ierosināja veikt aptauju bērnudārzā, cik vecākiem būtu nepieciešams šāds pakalpojums, lai varētu tālāk risināt šo jautājumu.

Par aktuālu diskusijas tēmu izvērtās ceļu stāvoklis pagastā. Piemēram, posmā no ciema centru uz bērnudārzu. Iedzīvotāji atklāja, ka ceļš ir nelīdzens un ar bedrēm, kurās krājas ūdens. Pagasta pārvaldes vadītājs V. Gotlaufs solīja, ka par to jau tiekot domāts un ceļa posms tikšot sakārtots. Tāpat Trakšu puses iedzīvotāji uztraucas, ka sākoties sausajai sezonai no ceļa celsies putekļu mākoņi un nāks mājās un ceļa izbraucamais posms uz šoseju esot sliktā stāvoklī.

Iedzīvotāji jautāja arī par Gustavskolas nākotni, pašlaik ēka stāv tukša un nepadzīvota. Iespējams, ka skolas telpās varētu tik realizēts projekts "Izglāb bērnu", kā mērķauditorija būtu topošās mammas krīzes situācijā. Ik gadu Madonas slimnīcā notiek ap 400 dzemdību, diemžēl tiek veikti ap 150-200 abortu, no kuriem tikai 20% ir ar medicīniskām indikācijām. Projekta mērķis, sadarbojoties ar speciālistiem, ārstiem, ginekologiem un kristīgajām māsām, būtu palīdzēt topošajām mammām krīzes situācijā un atturēt no aborta veikšanas.

Klātesošos interesēja arī darba iespējas jauniešiem pagastā vasaras periodā. Iespējas ir vairākas, piemēram, pieteikties pašvaldības projektā "Jauniešu karjeras izvēles un amata prasmju apguve", kā arī NVA projektos. Tāpat pagastu pārvaldes pašas no saviem resursiem varētu nodrošināt vietējos jauniešus ar darbu vasaras sezonā, sprieda deputāti.

Tāpat iedzīvotājus interesē baseina un estrādes būvniecība Madonā, sociālie, ēdināšanas izglītības iestādēs un citi jautājumi.

Nākamā tikšanās gaidāma 21.aprīlī Sarkaņu pagasta pārvaldes ēkā plkst.17.30

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)