Banner 980x90

ZZ Čempionāta 2013 Vidzemes pusfināls notiks Madonā (video)

Piektdien, 3. maijā Madonas sporta centrā norisināsies otrais pusfināls Latvijā vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm ZZ Čempionāts 2013. Pusfinālā spēkiem mērosies 90 radošākās Vidzemes reģiona klases, kuras cīnīsies par iespēju doties uz lielo čempionāta finālu Rīgā, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja organizatoru pārstāvji.

Skolēni ir godam izpildījuši mājasdarba uzdevumu - radīt jaunu sporta veidu - un pēc rūpīgas visu pieteikumu izvērtēšanas ir noskaidrotas klases, kuras iekļuvušas ZZ Čempionāta pusfinālos. Madonas sporta centrā sacentīsies 90 klases no visa Vidzemes reģiona, pulcējot ap 2500 skolēnu, kā arī skolotājus, līdzjutējus un pārējos pasākuma interesentus. Visplašāk tiks pārstāvētas klases no Madonas, Valmieras, Cēsu un Limbažu pilsētām. Pusfinālu sacensības notiks visas dienas garumā un kā pirmie par ceļa zīmi uz lielo finālu cīnīsies juniori, 4.–5.klašu grupa, tiem sekos 6.–8.klašu grupa un pusfināla cīņu noslēgs 10.–11.klašu grupa. Precīzs saraksts ar klasēm, kuras piedalīsies Vidzemes pusfinālā, pieejams šeit.

Šogad ZZ Čempionātam skolēni iesūtījuši rekordlielu mājasdarbu skaitu, kuros tika izmantotas visas iespējas demonstrēt savu radošo izdomu, radot jaunus sporta veidus, ko spēlēt kopā ar draugiem. Lai pārliecinātos par skolēnu vēlmi piedalīties ZZ Čempionātā 2013, piedāvājam ieskatam dažus no interesantākajiemskolēnu jaunradītajiem sporta veidiem:

4.–5. klašu grupa


6.– 8.klašu grupa 


10.–11. klašu grupa


ZZ Čempionāta 2013 pusfināli notiek piecās Latvijas pilsētās:
* 30.aprīlī - Daugavpils Olimpiskajā centrā, Stadiona ielā 1,
* 3.maijā - Madonas sporta centrā, Gaujas ielā 13,
* 7.maijā - Dobeles sporta centra hallē, Tērvetes ielā 10,
* 10.maijā - Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13,
* 14.maijā - Arēnā Rīga, Skanstes ielā 21.

Savukārt tām klasēm, kuras nekvalificējās pusfināliem vai arī nokavēja pieteikšanās termiņu, ZZ Čempionāts sniedz otru iespēju. No 25. aprīļa līdz 15.maijam visas klases, kuras nepiedalās pusfinālu sacensībās, var pieteikties Online ZZ Čempionātam un, pierādot, ka viņu lielākais atbalstītājs ir klases audzinātājs, iegūt ceļazīmi dalībai lielajā čempionāta finālā.

Lai pieteiktos Online ZZ Čempionātam, klasei jāveic īpašs mājasdarba uzdevums - jārada savas klases lielākais fans, radoši saģērbjot, safrizējot un sakrāsojot savu klases audzinātāju. Katrai klasei jāiesūta divas fotogrāfijas - pirms un pēc skolotāja pārvērtībām, kā arī jānofilmē līdz 20 sekundēm garš video, kurā redzams, kā skolotājs kopā ar klasi fano. Pieteikt klasi Online ZZ Čempionātam iespējams reģistrējoties mājas lapā www.zzcempionats.lv.

ZZ Čempionātu jau septīto gadu rīko Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis.

Par ZZ Čempionātu

ZZ Čempionāts ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007.gadā un ik gadu tā dalībnieku skaits ir turpinājis augt. 2012.gadā čempionātam pieteicās jau 1900 klases, apvienojot aptuveni 60 000 skolēnu. Kopumā pērn ZZ Čempionātā piedalījās vairāk nekā 85% Latvijas skolēnu no 4.- 8. un no 10.-11.klasēm, kuras saskaņā ar ZZ Čempionāta nolikumu piedalās sacensībās.

ZZ Čempionātu 2013 vadīs atraktīvā TV seja Ketija Šēnberga un Ielu vingrošanas aizsācējs Latvijā Kaspars Zlidnis, kuri rūpēsies par to, lai cīņa par erudītākās un sportiskākās klases titulu noritētu godprātīgi un būtu kā lielisks piedzīvojums, ko atcerēties ikvienam dalībniekam.

Šī gada uzvarētājiem sarūpētās balvas:
* 1.vieta visām klašu grupām: CTM velosipēdi visai klasei.
* 2.vieta visām klašu grupām: SAMSUNG mobilie viedtelefoni visai klasei.
* 3.vieta visām klašu grupām: biļetes uz popmūzikas dīvas Lana Del Ray koncertu visai klasei.

ZZ Čempionātu 2013 organizē Zelta Zivtiņa un jauniešu organizācija Avantis. To atbalsta Tele2, Nike, Sportland, Samsung, Food Union, Pols, dabīgais minerālūdens "Turaida", Angry birds, Dienas deva, Ergo, Arēna Rīga, Madonas dome, Kuldīgas dome, Daugavpils dome, Dobeles dome, JCDecaux, LNT, TV6, Inbox.lv, Sīrups, Pilseta24.lv un E-klase.lv. Paldies, par starta došanu septītajā ZZ Čempionātā 2013 Izglītības un Zinātnes ministrijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)