Banner 980x90

Zinātnieki spriedīs par Latvijas pensiju sistēmu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
10.maijā plkst.14 Latvijas Zinātņu akadēmijā notiks konsīlijs "Mana pensija nākotnē", kurā tiks mēģināts saprast, kā šodien strādājošajiem sasniegt finansiālo drošību vecumdienās.

Konsīlijā aicināti piedalīties Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, ES pārstāvniecības Latvijā, Latvijas Saeimas komisiju, Finanšu ministrijas, Valsts kancelejas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji un neatkarīgi eksperti.

Konsīlija mērķis ir, izmantojot ekspertu pieredzi un veiktajos teorētiskajos pētījumos iegūtās zināšanas un atziņas, saprast kā šodien strādājošajiem sasniegt finansiālo drošību vecumdienās.

Pasākumā plānots vērtēt Latvijas pensiju sistēmu, tās darbības pamatprincipus, kā arī iespējas, ko sniedz valsts obligātā sociālā apdrošināšana un brīvprātīga privātā pensiju apdrošināšana.

Tāpat tiks runāts par izpratni un līdzdalību savu pensiju uzkrājumu veidošanā, pensiju sistēmas drošumu un finansiālo ilgtspēju.

Konsīlija rezultāti tiks apkopoti "Konsīlija slēdzienā" un nodoti valsts atbildīgajām institūcijām, ekspertiem, plašsaziņas līdzekļiem un publicēti "Zinātnes Vēstnesī".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)