Banner 980x90

Ziemas sezonā ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem aizliegts pārvietoties pa Lubāna ezera ledu

Rīga, 7.dec., LETA. Ziemas sezonā ir aizliegts ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pārvietoties pa Lubāna ezera ledu, informē Dabas aizsardzības pārvalde.

Šādi ierobežojumi ir noteikti, lai arī zemledus makšķerēšanas sezonā nodrošinātu ezera ūdeņu un dabas resursu aizsardzību, mazinātu iespējamo piesārņojumu un traucējumu makšķerniekiem, kā arī lai nodrošinātu drošību uz ezera ledus periodā.

Lubāna ezers ir 80 kvadrātkilometrus liels un tā ir viena no iecienītākajām makšķernieku vietām Latgalē. Lai apgūtu lielās ezera platības, zemledus makšķernieki līdz šim nereti izmantoja automašīnas un citus transportlīdzekļus. Tomēr jau kopš 2015.gada aprīļa ir spēkā liegums pārvietoties pa ezera ledu ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem.

Dabas aizsardzības pārvalde atgādina, ka Lubāna ezers un tā apkārtne ir dabas lieguma teritorija. Ezers ar saviem krastiem ir unikāla vieta migrējošiem putniem un izcila ligzdošanas vieta īpaši aizsargājamām putnu sugām, piemēram, mazajam ērglim, jūras ērglim, zivju ērglim, ziemeļu gulbim un daudziem citiem.

Gadījumā, ja kāds tiks pieķerts pa ezera ledu pārvietojamies ar mehānisko transportlīdzekli, viņam draud sods no 30 līdz 1000 eiro, bet juridiskām personām soda apmērs ir no 280 līdz 2100 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)