Banner 980x90

VVD: "Cesvaines piena" ražotnes neattīrītie notekūdeņi nonākuši Sūlas upē

Rīga, 15.jūl., LETA. AS "Cesvaines piens" ar neattīrītiem notekūdeņiem ir piesārņojis Sūlas upi, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD Madonas reģionālās vides pārvaldes inspektors vakar saņēmis informāciju no iedzīvotājiem par uzņēmuma piesārņojošām darbībām. Veicot pārbaudi, šis fakts apstiprinājies - ūdens upē bijis bālganā nokrāsā un ar piena notekūdeņiem raksturīgo smaku. Pārbaudot skatakas AS "Cesvaines piens" notekūdeņu attīrīšanas iekārtās, tajās vizuāli varējis redzēt piena notekūdeņu nogulsnējumus, stāstīja Bukleviča.

Dienests konstatējis, ka negadījumu izraisījuši traucējumi tehnoloģiskajā procesā, kad nenostrādāja avārijas signāls, kas ļauj operatoram savlaicīgi novērst avārijas situāciju.

Vakar pārbaudes laikā vides inspektors paņēma virszemes ūdens paraugu un analīžu rezultāti būs zināmi nedēļas laikā.

Šodien, veicot atkārtotu pārbaudi, Sūlas upē piesārņojums vairs netika konstatēts, skaidroja Bukleviča, tomēr VVD turpinās pastiprināti uzraudzīt un kontrolēt uzņēmumu, kā arī par notikušo ir ierosināta administratīvā lietvedība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)