Banner 980x90

Vidzemē uz ceļiem veidojas apledojums

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv

Svētdien, 22.novembra, rītā apledojums konstatēts uz autoceļiem vietām Vidzemē un Latvijas centrālajā daļā, savukārt atsevišķos rajonos Latgalē braukšanu apgrūtina migla, lieca "Latvijas valsts ceļu" (LVC) informācija.

Slidenajos posmos speciālā tehnika ceļus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no plkst.3.30 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 48 "Latvijas autoceļu uzturētāj" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Arī Rīgas domes Satiksmes departaments ziņo, ka uzņēmums "Rīgas tilti" naktī veicis tiltu un estakāžu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiālu.

LVC aicina autovadītājus izvēlēties labas kvalitātes ziemas riepas, laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un pievērst uzmanību ceļu segumam. Vairums gadījumos, kad automašīna ir sākusi slīdēt, par iemeslu ir bijusi nepareiza ātruma izvēle, pārāk straujas darbības ar stūri un pedāļiem. Tāpēc, lai pēc iespējas samazinātu slīdēšanas draudus, ir jāizvēlas segumam atbilstošs ātrums un visām darbībām ar automašīnu ir jābūt pēc iespējas plūdenākām, norāda ceļu apsaimniekotāji.

Paaugstinātā riska vietas uz ceļa, kur apledojums veidojas ātrāk un visbiežāk, ir tiltu brauktuves un ceļš, kas ir noēnots vai iet cauri ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss.

LVC aicina autovadītājus pārliecināties par to, ka automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Par apledojušajiem autoceļu posmiem var informēt LVC pa diennakts bezmaksas telefonu 80005555. Informācija par braukšanas apstākļiem uz valsts galvenajiem autoceļiem ir pieejama LVC mājas lapā "www.lvceli.lv".

Kā ziņots, atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm šodien nokrišņi dienas laikā iespējami tikai nelieli un lokāli. Diena lielākoties būs mākoņaina, vietām mākoņu sega kļūs plānāka, tomēr skaidras debesis tikpat kā nebūs redzamas. Diena būs diezgan dzestra - maksimālā temperatūra būs ap plus 5, plus 6 grādiem, taču arī tas būs vien jūras piekrastē, citur temperatūra būs par pāris grādiem zemāka.

Arī nākamajā nedēļā maksimālā gaisa temperatūra dienā tikai nedaudz pārsnieg 0 grādu atzīmi, savukārt vakaros jau atkal būs sals un naktī gaiss atdzisīs līdz mīnus 5, mīnus 6 grādiem. Meteorologi prognozē arī nelielas sniega kārtiņas izveidošanos, taču tā neturēsies ilgi, jo reģionā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas, nesot atkušņus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)