Banner 980x90

Vidzemē nedēļas nogalē apturēti deviņi dzērājšoferi

Rīga, 8.apr., LETA. Vidzemē brīvdienās pie transportlīdzekļu stūres alkohola reibumā apturēti deviņi automašīnu vadītāji, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

5.aprīļa rītā Salacgrīvas novada Liepupes pagastā, Tallinas šosejas 65.kilometrā, kāds automašīnas "Scania" vadītājs ceļa satiksmē piedalījās 2,48 promiļu reibumā.

Savukārt 5.aprīlī Vecpiebalgas novadā, uz autoceļa Vecpiebalga - Madona, kāds vīrietis vadīja automašīnu "Mitsubishi" bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un būdams alkohola reibumā. Vīrietim izelpā konstatētas 2,25 promiles.

6.aprīlī Alojā, Ausekļa ielā, kāds autovadītājs bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē, piedalījās ceļa satiksmē. Vīrietim tika konstatēts 3,28 promiles. Par šāda pārkāpuma izdarīšanu iestājas kriminālatbildība - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP aicina autovadītājus izturēties atbildīgi gan pret savu, gan apkārtējo drošību un nesēsties pie stūres pēc alkohola lietošanas, kā arī atturēt no šāda soļa speršanas savus draugus un tuviniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)