Banner 980x90

"Ventspils" pussargs Žigajevs: UEFA Čempionu līgā nevar būt vāju komandu

UEFA Čempionu līgā futbolā nevar būt vājas komandas, tāpēc nevar spriest par titulētā Somijas kluba Helsinku HJK stiprajām pusēm, uzskata "Ventspils" pussargs Jurijs Žigajevs.
Kā zināms, Latvijas čempione futbolā "Ventspils" šodien otrās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā tiekas ar Helsinku HJK.

"Čempionu līga vienmēr ir īpašs sezonas moments. Protams, tas ir interesanti un atbildīgi. Pašā prestižākajā Eiropas klubu turnīrā "Ventspils" pārstāv mūsu valsti un kaut kādā mērā starptautiskā līmenī parāda Latvijas futbola kopējo stāvokli. Tādēļ, ka Eiropas līga - tas ir labi, bet Čempionu līga - tā ir pavisam cita lieta. Secinājumus izdara pēc tā, kā spēlē čempions," kluba mājaslapā citēts Žigajevs.

Tāpat pussargs pauž, ka komanda grib sevi parādīt maksimāli un iepriecināt savus līdzjutējus un visus Latvijas futbola cienītājus.

"Sitīsimies. Nav īpašas nozīmes spriest par HJK stiprajām pusēm, jo UEFA Čempionu līgā nevar būt vājas komandas. Protams, mēs izpētījām Somijas čempionu un ļoti nopietni gatavojāmies. Gribam taču, lai Eirosezona turpinātos pēc iespējas ilgāk. Tomēr pagaidām par to domāt par agru, kamēr visas domas pie pirmā mača," stāsta Žigajevs.

Tikmēr cits ventspilnieku pussargs Ritvars Rugins atklāj, ka pēdējo reizi "Ventspils" sastāvā Eiropas līmeņa sacensībās izgāja laukumā pirms četriem gadiem.

"Ilgs laiks pagājis, tā kā var teikt, ka es otro reizi karjerā debitēju Eirokausos kā ventspilnieks. Protams, gaidu šo notikumu ar satraukumu un nepacietību. Domāju, ka tas attiecas uz visiem futbolistiem. Čempionu līgā visiem puišiem gribas sevi parādīt no labākās puses, un parādīt visu, uz ko esam spējīgi. HJK ir nopietns pretinieks, ar to būs grūtas un saspringtas spēles, bet, no otras puses, tas tomēr nav Glāzgovas "Celtic", kurš mums varēja trāpīties izlozē. Iespējas iziešanai nākamajā kārtā "Ventspilij" ir, un mēs esam pilni ar vēlēšanos tās izmantot," uzsver Rugins.

Mača sākums paredzēts plkst.18.30 Ventspils Olimpiskā centra stadionā.

Savukārt atbildes mačs notiks 21.jūlijā Helsinkos, un nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Ventspils" futbolisti Latvijas čempionātā ir triumfējuši sešas reizes - 2006., 2007., 2008., 2011., 2013.gadā un pērn.

Savukārt HJK Somijas čempionātā ir uzvarējuši pēdējos piecus gadus pēc kārtas, bet kopš 1911.gada komanda kopumā izcīnījusi 27 titulus.

Šī gada Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kopvērtējumā ventspilnieki ar 21 punktu 11 cīņās ir otrajā vietā, atpaliekot par diviem punktiem no turnīra tabulas līderes "Liepājas", kurai par spēli vairāk.

Lai gan pavasarī ventspilnieki četrās spēlēs pēc kārtas - trīs virslīgas mačos un Latvijas kausa finālā - neguva vārtus, tomēr klubs itin veiksmīgi turpina cīņu par Latvijas čempionu titulu. Vairāk par vieniem vārtiem "Ventspils" ielaida vien 13.kārtas spēlē pret "Liepāju". Tāpat ventspilnieki ir vienīgā komanda, kas vēl virslīgā nav piedzīvojusi zaudējumu.

Rezultatīvākie "Ventspils" futbolisti virslīgas turnīrā ir uzbrucēji Ģirts Karlsons un Daniils Turkovs, kuri guvuši pa trim vārtiem katrs.

Kā zināms, Latvijas komandā pagājušajā nedēļā atgriezās pieredzējušais pussargs Oļegs Laizāns. Tiesa, pirms tam komandu pameta nozīmīgs aizsardzības balsts Antons Kurakins, kurš nupat pievienojies Skotijas premjerlīgas klubam Hamiltonas "Academical".

Tikmēr HJK ar 20 spēlēs izcīnītiem 37 punktiem ir Somijas čempionāta līdere, par punktu apsteidzot otrā vietā esošo Rovaniemi "RoPS", kas gan aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Tiesa, vēl pirms četrām kārtām HJK bija priekšā par septiņiem punktiem, taču komanda pēdējos mačus aizvadījusi ļoti neveiksmīgi. HJK piedzīvoja zaudējumu 1:2 saviem principiālajiem pretiniekiem "RoPS", kā arī ar 0:3 kapitulēja trešajā vietā esošajai Turku "Inter". Tāpat tika nospēlēts neizšķirti 1:1 pret trešo vājāko komandu Tamperes "Ilves" un sestā vietā esošo Helsinku IFK.

Helsinku vienība uz Ventspili devusies 20 futbolistu sastāvā, tostarp ar trim spēlētājiem, kas ir piecu rezultatīvāko Somijas čempionāta futbolistu vidū. Starp viņiem ir japāņu pussargs Atomu Tanaka, kā arī Gambijas un Somijas izlases uzbrucēji Demba Savadžs un Erfans Zeneli. Tanaka ar septiņiem vārtiem ir trešais rezultatīvākais spēlētājs čempionātā, kā arī saņēmis visvairāk zvaigžņu par parādīto sniegumu - 22 -, kamēr tuvākajam sekotājam ir 14.

Pēdējo piecu gadu laikā somu komanda četras reizes ir sasniegusi UEFA Čempionu līgas trešo kārtu, no kuras izstājoties pērn tika izcīnīta vieta arī UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur ar sešiem punktiem sešās spēlēs iegūta trešā vieta, izslēgšanas spēlēs neiekļūstot.

HJK Eirokausos spēlē jau kopš 1965.gada, bet pirms 17 gadiem tika sasniegts UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs.

Savukārt ventspilnieki UEFA Čempionu līgas trešo kārtu sasniedza pirms pieciem gadiem, bet, izstājoties no tās, UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā ar trim punktiem sešās spēlēs tika ieņemta pēdējā - ceturtā - vieta apakšgrupā. Pērn "Ventspils" UEFA Čempionu līgas otrajā kārtā divu spēļu summā ar 0:1 piekāpās Zviedrijas čempionei "Malmo".

Zīmīgi, ventspilnieku vienības galvenā trenera Jurģa Pučinska asistents Māris Smirnovs un komandas sporta direktors Andrejs Butriks, pārstāvot "Ventspili", 2001.gada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā tikās tieši ar HJK, divu spēļu summā piekāpjoties ar 1:3.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)