Banner 980x90

VARAM valdībai tomēr piedāvās karti ar 36 pašvaldībām

Rīgā, 12.aug., LETA. Balstoties uz konsultāciju laikā veiktajām pārrunām ar pašvaldībām, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nolēmusi jaunajā pašvaldību kartē izveidot vēl vienu novadu, pirmdien žurnālistiem pastāstīja ministrs Juris Pūce (AP).

Līdz ar to, pašvaldību skaits no 119 tiktu samazināts līdz 36, nevis 35, kā tika plānots sākumā.

Pūce norādīja, ka izmaiņas skars Pierīgu, taču atteicās nosaukt, kuras tieši pašvaldības.

Pēc viņa teiktā, izmaiņas plānā ieviestas, balstoties uz pašvaldības ierosinājumiem.

"Novērtējam iedzīvotāju dinamiku, skaita pieaugumu, izpētījām detalizētāk viņu pārvietošanos un esam pārliecinājušies, ka ir iespējams izveidot jaunu modeli. Tomēr visi kritēriji ir saglabāti, kā noteikts sākumā," teica Pūce.

Ziņojums nākamnedēļ tiks iesniegts izskatīšanai valdībā, un to plānots saskaņot ar valsts iestādēm un Latvijas Pašvaldību savienību.

"Līdz saskaņošanai valdībā tīri teorētiski korekcijas vēl var būt, bet visas izmaiņas ieviesīsim tikai tad, ja tās būs datos balstītas," sacīja ministrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)