Banner 980x90

Varakļānu mērs uzskata, ka atbildīgs darbs ir svarīgāks par opozīciju

Daugavpils, 26.apr., LETA. Svarīgāks par opozīciju pašvaldībā ir atbildīgs darbs iedzīvotāju labā. Komentējot faktu, ka pašvaldību vēlēšanām iesniegts tikai viens saraksts, teica Varakļānu novada domes priekšsēdētājs Māris Justs (Vienoti novadam).

"Karš ne vienmēr ir labāks par kopīgu darbu iedzīvotāju labā. Ja pilda savus pienākumus atbildīgi, nav obligāti vajadzīgs uzraugs. Domē strādā deviņi deputāti un katram no viņiem ir savs viedoklis. Rodas arī domstarpības, kuras tiek risinātas diskusiju ceļā. Turklāt, kā liecina pieredze, ne jau vienmēr "īkšķa pavēršana uz augšu vai leju" garantē panākumus, norādīja Justs.

Varakļānu mērs uzskata, ka ažiotāžas radīšana ap faktu, ka pašvaldību vēlēšanām novadā ir iesniegts viens saraksts, ir galīgi lieka. "Ja kāds uzskata, ka var darīt to darbu, kuru patlaban daru es, labāk, lai nāk un dara, es jau neesmu piesiets šim amatam," uzsvēra Justs.

Varakļānu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aija Ščucka aģentūrai LETA nevarēja izskaidrot, kādēļ interese par dalību vēlēšanās novadā ir samazinājusies, kādēļ vairāku sarakstu pārstāvji ir mainījuši savas domas un šajās vēlēšanās nolēmuši nestartēt. Pagājušajās Varakļānu novada domes vēlēšanās bija reģistrēti trīs deputātu kandidātu saraksti.

Vērtējot novada attīstību pēdējā sasaukuma laikā, Ščucka atzina, ka pašvaldības budžeta iespēju robežās novadā ir mēģināts strādāt un attīstīt novadu. Lai arī domē tika ievēlēti pārstāvji no trim dažādiem sarakstiem, deputāti vienojās kopīgam uz novada attīstību vērstam darbam, nesadaloties izteiktā koalīcijā un opozīcijā.

Ščucka neizslēdza iespēju, ka kāds saraksts vēl varētu arī parādīties, jo pieteikšanās vēlēšanām Varakļānu novadā ir pagarināta līdz 4.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)